To ηλεκτρικό Honda E Prototype οδεύει προς την παραγωγή

Το μικρό μοντέλο μηδενικών ρύπων της ιαπωνικής φίρμας αποτελεί την αρχή του νέου «πράσινου» πλάνου της Honda

  • -
  • -
Πριν από δύο χρόνια στη Γενεύη, η Honda είχε ανακοινώσει ένα νέο επιχειρηματικό πλάνο που σχετίζεται με το «ηλεκτρικό όραμα» της φίρμας, που θα εφαρμοστεί μόνο στην Ευρώπη. Το εν λόγω πλάνο έχει ως στόχο τα 2/3 των πωλήσεων στη Γηραιά Ήπειρο μέχρι το 2025 να είναι οχήματα μόνο υβριδικά, ηλεκτρικά και κυψέλες καυσίμων.

Για να δείξει όμως η ιαπωνική εταιρεία την εξέλιξη επί του θέματος, θα παρουσιάσει την Τρίτη στην έκθεση της Γενεύης το πρωτότυπο Honda E. Η εταιρεία έχει δρομολογήσει το μοντέλο παραγωγής του μικρού ηλεκτρικού με το λανσάρισμα να είναι στα τέλη του 2019. Βέβαια, δεν είναι κάτι καινούργιο που θα δούμε, μιας και ουσιαστικά είναι η «ανανεωμένη» εκδοχή του Urban EV Concept του 2017. Το λιλιπούτειο χαριτωμένο αυτοκίνητο πόλης φέρει μεγάλα μετατρόχια, μικρούς προβόλους και αντικρυστά ανοιγόμενες πόρτες. Ως προς τις διαστάσεις, το Urban EV είναι περίπου 10 cm πιο μικρό σε μήκος σε σχέση με το Honda Jazz


Αν και οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για ένα ακόμα πρωτότυπο ηλεκτρικό μοντέλο, η Honda φαίνεται να έχει πάρει ζεστά το θέμα στο να κυκλοφορήσει ένα αμιγώς EV αυτοκίνητο στους δρόμους της Ευρώπης. Δεν αποκλείεται λοιπόν να δούμε άμεσα έναν ανταγωνιστή του BMW i3 που θα μπορεί να διανύσει 200 χιλιόμετρα με μόλις μία φόρτιση. Περισσότερες πληροφορίες ωστόσο θα έχουμε στην αρχή της επόμενης εβδομάδας.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...