Η BMW σκέφτεται να βγάλει την X4;

Μικρή και πιο οικονομική X6

  • -
  • -

Η δημιουργία της Χ6 ήταν για πολλούς μια ανεπάντεχα καλή επιλογή της BMW που στέφθηκε από ευρεία αποδοχή και χιλιάδες πωλήσεις. Μάλιστα οι αρχικοί στόχοι της εταιρείας για 40.000 αυτοκίνητα πουλημένα παγκοσμίως έχουν ξεπεραστεί στο διπλάσιο, κάνοντας το sport SUV ένα απόλυτα κερδοφόρο μοντέλο.

Αρκετοί από τα διοικητικά στελέχη της BMW δεν κρύβουν την επιθυμία τους να βγάλουν στην παραγωγή μία μικρογραφία της X6, σε κατηγορία πιο προσιτή στο ευρύ κοινό, αλλά με τα ίδια χαρακτηριστικά αμαξώματος. Παρά το γεγονός ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση άγγιξε της κατηγορίες των μεγάλων SUV κυρίως επί Αμερικανικού εδάφους, οι αναλύσεις δείχνουν ότι υπάρχει διαθέσιμος χώρος για κάποια πρωτοποριακά μοντέλα σε niche κατηγορίες.

Η BMW γνωρίζει όσο κανείς άλλος κατασκευαστής τον τρόπο να κάνει ένα soft SUV εμπορική επιτυχία, αφού σε κάποιες αγορές αρκεί μόνο το λογότυπο για να μπει στη short list. Οι σχεδιαστές έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα ωστόσο πρέπει να δοθεί το πράσινο φως για να αρχίζουν οι διαρροές. Το σίγουρο είναι ότι η μελλοντική X4 θα μοιράζεται το ίδιο πάτωμα με τη νέα Χ3, όμως οι προσδοκίες μας θα ευοδωθούν περί τα μέσα της δεκαετίας, οπότε μέχρι τότε υπομονή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...