Αποκαλύφθηκε το νέο Renault Clio (vid)

Το best seller της γαλλικής φίρμας περνάει στη νέα εποχή του

  • -
  • -

Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια μονάδες και ιστορία που ξεκινάει από το 1990 όταν το γαλλικό supermini έκανε την πρεμιέρα του, το Renault Clio δικαιωματικά συγκαταλέγεται στα κορυφαία μοντέλα της φίρμας, με ανεξίτηλο στίγμα στην κατηγορία. Στη νέα του γενιά υιοθετεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία της γαλλικής φίρμας, με στοιχεία από το μεγαλύτερο Megane.


Τα χαρακτηριστικά LED φώτα με το νέο καπό και τα στοιχεία χρωμίου τονίζουν το σύγχρονο πρόσωπό του. Όσον αφορά τις διαστάσεις και σε σχέση με την προηγούμενη γενιά είναι 14 mm πιο μικρό σε μήκος και 30 mm χαμηλότερο σε ύψος, με καλύτερη αεροδυναμική, αλλά και ευρυχωρία.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στον χώρο αποσκευών, με τη νέα αρχιτεκτονική σχεδίασης να προσφέρει όγκο 391 λίτρων, τιμή που το φέρνει στην κορυφή της κατηγορίας. Σημαντική είναι η βελτίωση στην καμπίνα των επιβατών, με την τεχνολογία και την ποιότητα να κυριαρχεί. Η νέα φιλοσοφία ονομάζεται “Smart Cockpit” και περιλαμβάνει κυματοειδή σχεδίαση που τονίζει την αίσθηση του πλάτους και μια μεγάλη οθόνη 9,3 ιντσών, η μεγαλύτερη που έχει μπει ποτέ σε μοντέλο της Renault, η οποία είναι στραμμένη προς τον οδηγό και με τη λειτουργία EASY LINK παρέχει όλες της δυνατότητες συνδεσιμότητας και πλοήγησης. Ο αναλογικός πίνακας οργάνων έχει δώσει τη θέση της σε έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων με μέγεθος από 7 έως 10 ίντσες.

Μια νέα χρωματική παλέτα εμπλουτίζει τη γκάμα του Clio, μεταξύ των οποίων είναι διαθέσιμα το Valencia Orange, το Vison Brown και το Celadon Blue. Συνολικά το νέο Renault Clio είναι διαθέσιμο σε 11 χρώματα αμαξώματος και με 3 πακέτα εξατομίκευσης του εξωτερικού, κόκκινο, πορτοκαλί και μαύρο. Επιπλέον, διαθέσιμες θα είναι και νέες εκδόσεις Clio R.S. Line εμπνευσμένες από τη Renault Sport, που θα αντικαταστήσουν τις παλαιότερες GT-Line. Σε αυτή τη φάση της αποκάλυψης δεν έγινε λόγος για κινητήρες και θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...