Η νέα Porsche 911 «ξεσκεπάστηκε»! (video)

«Κλέβει» καρδιές τόσο η coupe όσο και η Cabriolet

  • -
  • -
H Porsche μάς παρουσίασε τη νέα γενιά της 911 πριν από περίπου δύο μήνες, ενώ τώρα αποκάλυψε την «ανοιχτή» έκδοση στις εκδόσεις Carrera S και Carrera 4S

Ξεκινώντας από τα μηχανολογικά σύνολα που τη συνοδεύουν, έρχονται αυτούσια από την «κλειστή» 911, τα οποία είναι πλέον πιο ισχυρά σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Αναλυτικότερα, ο 6κύλινδρος 3λιτρος κινητήρας twin-turbo βελτιώθηκε με την ιπποδύναμη να φτάνει τους 385 (από 370) για την απλή έκδοση, ενώ η Carrera S ανέβηκε στους 450 ίππους (από τους 420 PS) και τα 530 Nm ροπής. Επιπλέον, προσφέρεται με νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK οχτώ σχέσεων με αποτέλεσμα ο συνδυασμός να επιτρέπει να επιταχύνει 0-100 km/h σε 3,7 sec για την έκδοση Carrera S, ενώ η μέγιστή της ταχύτητα αγγίζει τα 306 km/h. Στην περίπτωση της τετρακίνητης version, τα 100 km/h έρχονται από στάση σε 3,6 sec και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 304 km/h.
Η ειδοποιός διαφορά όμως σε σύγκριση με την coupe, είναι η μαλακή ανοιγόμενη οροφή, η οποία μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία του «ξεσπεπάσματος» σε 12 sec και με ταχύτητες έως και 50 km/h. Ταυτόχρονα, ένας ανεμοθράυστης κάνει την εμφάνισή του, ενισχύοντας την άνεση των επιβατών. Για πρώτη φορά συναντάμε το Porsche Active Suspension Management στην cabrio έκδοση. Σύμφωνα με την Porsche, διαθέτει πλέον την ανάλογη στιβαρότητα για να εξοπλίζεται με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα ανάρτησης. Παράλληλα, έχει μια πιο «ουδέτερη οδηγική συμπεριφορά» και η κατανομή βάρους είναι πολύ καλύτερη. Μάλιστα το αμάξωμα της νέας 911 Cabriolet τοποθετείται κατά 10mm πιο χαμηλά στο έδαφος, εφόσον διαθέτει το παραπάνω σύστημα.

Προς το παρόν, η εταιρεία δέχεται μόνο προ-παραγγελίες και το λανσάρισμα αναμένεται αργότερα, μέσα στο 2019.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...