Νέα Porsche 911 (video)

H 8η γενιά αναβαθμίστηκε αισθητικά και μηχανολογικά

  • -
  • -
7 γενιές σε 55 χρόνια! Τόσες Porsche 911 έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα, ενώ σήμερα αποκαλύφθηκε η 8η γενιά, η οποία θα βρίσκεται στο Σαλόνι του Λος Άντζελες. Η Porsche δεν είχε σκοπό να αλλάξει ριζικά το σπορ της αυτοκίνητο, αλλά να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη θέση του στη σπορ κατηγορία.

Σχεδιαστικά δεν περιμέναμε να δούμε δραματικές αλλαγές από τον προκάτοχό της, παρόλ’ αυτά στο εμπρός μέρος παρατηρούμε νέα φωτιστικά σώματα, νέους αεραγωγούς και νέα σχήματα φώτων ημέρας LED. Οι μεγαλύτερες αλλαγές όμως τις συναντάμε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, όπου υπάρχουν τα στενά φώτα και η γραμμή που τα ενώνει, όπως έχουμε δει στην Porsche Mission E. Παράλληλα, φέρει νέο προφυλακτήρα, με τον διαχύτη να φιλοξενεί τις δύο απολήξεις της εξάτμισης. Η βασική έκδοση της Carrera πατάει επάνω σε 19 ιντσών τροχούς εμπρός και 20 ιντσών πίσω, ενώ στην περίπτωση της Carrera S «πατάει» καλύτερα χάρη στις 20 και 21 ιντσών ζάντες αλουμινίου εμπρός και πίσω αντίστοιχα. 

Στο εσωτερικό έχουν γίνει αλλαγές ουσίας. Η νέα 911 διαθέτει πλέον νέο πίνακα οργάνων, επανσχεδιασμένο λεβιέ ταχυτήτων και μεγαλύτερη οθόνη για το infotainment (10,9 ιντσών). Σύμφωνα με την εταιρεία, η μεγαλύτερη κλίση που παρατηρήθηκε στο ταμπλό ήταν μια έμπνευση που προήρθε από την 911 του 1970. Ταυτόχρονα, Το ελαφρώς αυξημένο μεταξόνιο υπόσχεται και μεγαλύτερη ευρυχωρία στην καμπίνα. 

Αναβαθμίσεις υπάρχουν και στα μηχανολογικά σύνολα της νέας 911. Πιο συγκεκριμένα, ο 6κύλινδρος 3λιτρος κινητήρας twin-turbo βελτιώθηκε με την ιπποδύναμη να φτάνει τους 385 (από 370) για την απλή έκδοση, ενώ η Carrera S ανέβηκε στους 450 ίππους (από τους 420 PS). H τελευταία μπορεί να φτάσει τα 100 km/h από στάση σε μόλις 3,7 sec, ενώ με το σύστημα τετρακίνησης (έκδοση 4S) ο χρόνος μειώνεται κατά 0,1 sec. Η μέγιστη ταχύτητα ξεπερνάει τα 300 km/h τόσο για την Carrera S όσο και για την 4S, ενώ οι καταναλώσεις τους, σύμφωνα με το εργοστάσιο, είναι 8,9 lt./100 km  και 9 lt./100 km αντίστοιχα. Όσον αφορά τη μετάδοση, διατίθεται το νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK 8 σχέσεων, το οποίο αντικαθιστά το 7άρι PDK.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...