Νέο MINI Countryman

Τετράθυρο και MINI

  • -
  • -

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Beijing της Κίνας έκανε το ντεμπούτο του στην Ασιατική αγορά, το νέο MINI Countryman. Το SΑV (Sport Activity Vehicle) της MINI, αποτελεί το τέταρτο μοντέλο στην γκάμα της εταιρείας. Σχεδιαστικά διατηρεί αναλλοίωτη την αυθεντική ταυτότητα των MINI δημιουργώντας ένα ξεχωριστό αισθητικό αποτέλεσμα. Δανειζόμενο στοιχεία από το 3θυρο MINI και το Clubman, το μήκους 4097 mm (4108mm η έκδοση S) Countryman, διαθέτει τέσσερις πόρτες και αυξημένο ύψος από το έδαφος (149 mm).

Πρακτικό και στιλάτο

Χρησιμοποιώντας την σύγχρονη λογική των MINI το Countryman αποδεικνύεται ιδιαιτέρως ελκυστικό μάτι, προβάλλοντας την εταιρική του ταυτότητα, ώστε να είναι άμεσα αναγνωρίσιμο. Το αυξημένο ύψος από το έδαφος εναρμονίζεται σωστά με τους μεγάλους τροχούς, δημιουργώντας ένα ισορροπημένο σχέδιο. Η εμπρός μάσκα που διαφοροποιείται στις εκδόσεις Cooper και Cooper S το συσχετίζει άμεσα με οποιοδήποτε μοντέλο της MINI, ενώ το πίσω μέρος με την πέμπτη πόρτα δεν προκαλεί παραφωνία στο σχεδιαστικό αποτέλεσμα. Στο εσωτερικό ο οδηγός κάθεται σε μια πλήρως ρυθμιζόμενη εποπτική θέση οδήγησης, διαθέτοντας εσωτερικό διάκοσμο παρόμοιο των υπόλοιπων ΜΙΝΙ. Το μεταξόνιο των 2.595mm προσφέρει ένα εσωτερικό ικανό να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες, συνδυάζοντας παράλληλα και μερικά στοιχεία πολυμορφικότητας. Το σαλόνι μπορεί να παραγγελθεί με τετραθέσια διαμόρφωση ή με ένα ενιαίο διαιρούμενο (60:40) πίσω κάθισμα. Ο χώρος αποσκευών διαμορφώνεται από τα 350 έως τα 440 lt, ενώ με την αναδίπλωση της πίσω σειράς καθισμάτων φτάνει τα 1.170 lt. Διαθέσιμο είναι και ένα έξυπνο σύστημα (MINI Center Rail System) που συνδέει τα εμπρός με τα πίσω καθίσματα, προσφέροντα επιπλέον πρακτικούς αποθηκευτικούς χώρους.

Cooper και Cooper S (ALL4)

Προς το παρόν το Countryman παρουσιάστηκε με δύο κινητήρια μηχανικά σύνολα. Η έκδοση Cooper εξοπλίζεται με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.6 lt, με απόδοση 122 PS και 160 Nm ροπής. Η υπερτροφοδοτούμενη έκδοση Cooper S αποδίδει 184 PS και 240 Nm ροπής από επίσης 1.6 lt. Οι δύο εκδόσεις συνδυάζονται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Προαιρετικά διατίθεται και ένα αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, με επιλογείς (paddles) στο τιμόνι. Η ανάρτηση του Countryman αποτελείται από γόνατα McPherson εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω. Η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς, ενώ η έκδοση Cooper S συνδυάζεται και με την εξελιγμένη μόνιμη τετρακίνηση ΜΙΝΙ ALL4. Βασισμένη σε ένα ηλεκτρομαγνητικό συμπλέκτη μπορεί να μεταφέρει έως και 100% της ροπής στο πίσω άξονα, αν αυτό χρειαστεί. Συνδυάζεται ιδανικά με το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας (DSC) και το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό EDLC (Electronic Differential Lock Control). Αλλαγές έχει και η ανάρτηση της τετρακίνητης έκδοσης του Countryman, προσφέροντας αντικραδασμική λειτουργία και ηχομόνωση ισάξια των δικίνητων εκδόσεων.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...