Αυτό το MINI δεν υπάρχει πια - Καταργήθηκε επίσημα

Με περισσότερες από 1,1 εκατ. πωλήσεις από το 2007 έως και σήμερα, το πιο πρακτικό μοντέλο της MINI, βγαίνει εκτός παραγωγής.

  • -
  • -

Το MINI Clubman δεν υπάρχει πια. Το τελευταίο αυτοκίνητο κύλησε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της MINI στην Οξφόρδη, στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τη φίρμα να εργάζεται πλέον πυρετωδώς πάνω στο ηλεκτρικό της μέλλον!

ΜΙΝΙ Clubman Final Edition

Η MINI παρουσίασε τον περασμένο Απρίλιο το Clubman Final Edition, πριν ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο, ότι πλέον δεν υπάρχει στα σχέδια της κάποια νέα γενιά για το πρακτικό της μοντέλο.

Η MINI βλέπει πλέον στο πρόσωπο του Countryman και τον αντικαταστάτη του Clubman, με το νέο Aceman να τοποθετείται κάτω από το Countryman ολοκληρώνοντας σε πρώτη φάση την περιπετειώδη και πρακτική σύνθεση της γκάμας.

Δείτε ακόμα: Το ΜΙΝΙ Aceman σε υποδέχεται με ένα σύννεφο φωτός

Η Stefanie Wurst, η επικεφαλής της MINI, τόνισε πέρυσι ότι η εταιρεία πούλησε τα διπλάσια Countryman από ότι Clubman, προϊδεάζοντας το κοινό ουσιαστικά για αυτό που θα ακολουθούσε.

Η αναβίωση του ΜΙΝΙ Clubman έλαβε χώρα το 2007 ως ο σύγχρονος διάδοχος του πρωτότυπου μοντέλου του ’69, που θυμίζουμε έμεινε στην παραγωγή μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Η MΙΝΙ αποχαιρέτισε με τον τρόπο που του αρμόζει το τελευταίο Clubman, λανσάροντας μια επετειακή έκδοση σε 1.969 μονάδες με τον δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα κάτω από το καπό του μοντέλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...