Subaru Impreza WRX & WRX STI

Σε 4θυρες και 5θυρες εκδόσεις

  • -
  • -

Η Subaru διάλεξε την έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης για την παρουσίαση των κορυφαίων τετρακίνητων εκδόσεων του Impreza. Με μικρές αισθητικές παρεμβάσεις σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, κύριο στοιχείο διαφοροποίησης αποτελεί η συμπλήρωση της γκάμα από το τετράθυρο αμάξωμα. Το τελευταίο διαθέτει τετράγωνες (συντηρητικές) σχεδιαστικές γραμμές και χαρακτηρίζεται από την ευμεγέθη αεροτομή στο πίσω μέρος (για το STI). Συνολικά, οι εμπρός και πίσω ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, συμπληρώνονται από νέας σχεδίασης φωτιστικά σώματα, με τις αλλαγές να φρεσκάρουν την εμφάνιση του αυτοκινήτου. Μικρές αλλαγές και διαφοροποιήσεις υπάρχουν και στο εσωτερικό, με την έκδοση STI να ξεχωρίζει από τις χρωματικές επιλογές στον πίνακα οργάνων, τις πόρτες και το δερμάτινο τιμόνι.

Boxer rules and dynamics

Η πιο αδύναμη έκδοση WRX αποδίδει 265 PS από τον boxer κινητήρα των 2.5 lt (για αυτοκίνητα αμερικάνικων προδιαγραφών). Διαθέτει μεγαλύτερα μετατρόχια εμπρός-πίσω κατά 35 και 40 mm αντίστοιχα. Επιπλέον τα ελαστικά που εφοδιάζεται έχουν κατά 10 mm μεγαλύτερο πλάτος, αυξάνοντας την πρόσφυση και την ευστάθεια.

Η κορυφαία έκδοση WRX STI φτάνει σε απόδοση τους 305 PS από τα 2.5 lt (για αυτοκίνητα αμερικάνικων προδιαγραφών). Το αμάξωμα είναι πλέον κατά 5 mm χαμηλότερο, ενώ έχουν γίνει αλλαγές και στην ανάρτηση. Οι ρυθμίσεις των αμορτισέρ-ελατηρίων και οι αλλαγές στις αντιστρεπτικές έχουν συμβάλλει στον περιορισμό των κλίσεων του αμαξώματος. Ένα νέο μπράτσο αλουμινίου περιλαμβάνεται πλέον στην εμπρός ανάρτηση. Πίσω οι ελαστικοί σύνδεσμοι και το υποπλαίσιο στήριξης της ανάρτησης έχουν αλλάξει με γνώμονα την πιο άμεση και ευχάριστη οδική συμπεριφορά. Οι τροχοί του WRX STI, είναι στην βασική έκδοση 18 ιντσών, ενώ το WRX διαθέτει τροχούς 17 ιντσών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...