Βρείτε τι μπορεί να είναι το “Varekai”

Ενδέχεται να το χρησιμοποιήσει η Aston Martin

  • -
  • -

H Aston Martin εργάζεται σκληρά για να παρουσιάσει το premium SUV της, μιας και είναι η τάση της εποχής. Η βρετανική μάρκα θα παρουσιάσει το πρώτο “όχημα ελεύθερου χρόνου” σε περίπου ένα χρόνο και δεν μπορεί να κρατήσει το όνομα του πρωτότυπου, DBX.

Σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό Autocar, το SUV της Aston Martin πρόκειται να ονομαστεί Varekai. Ακολουθεί την λογική των υπόλοιπων μοντέλων όπως είναι για παράδειγμα Vantage, Vanquish, Vulcan, αφήνοντας στο παρελθόν τα DB. To Varekai σημαίνει “οπουδήποτε” στα ρωμαϊκά και υπονοεί την δυνατότητα κίνησης σε οποιοδήποτε τερέν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Andy Palmer, ισχυρίζεται ότι για να παραμείνει η Aston Martin ζωντανή πρέπει να φτιάξει ένα SUV. Ουσιαστικά, η ιδέα του Varekai είχε πέσει επάνω στο τραπέζι πριν ακόμα ο Palmer προσληφθεί στην βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, ωστόσο αυτός ήταν που είχε προτείνει ένα SUV με τους προϊσταμένους του. 

Εκτός από το όνομα, το SUV αναμένεται να έχει 4 πόρτες σε αντίθεση με το πρωτότυπο που ήταν 2θυρο. Επίσης, η κλίση του παρμπρίζ θα είναι υψηλότερη από αυτή του DBX, αλλά σίγουρα θα έχει αρκετά στιλιστικά χαρακτηριστικά από το τελευταίο. Κάτω από το καπό θα βρίσκεται πιθανότατα ένα μηχανολογικό σύνολο της AMG, ενώ δεν αποκλείεται σε βάθος χρόνου να υπάρξουν και άλλες εκδόσεις (υβριδική, ηλεκτρική κλπ.)

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...