Ανανεωμένη Porsche 911 GT3 RS με 520 PS (video)

Το τρίτο σπορ αυτοκίνητο GT δρόμου της εταιρείας μέσα σε ένα χρόνο

  • -
  • -

Η νέα Porsche 911 GT3 RS εφοδιάζεται με το ατμοσφαιρικό μηχανολογικό σύνολο 4.0 flat-six των 520 ίππων, 20 επιπλέον από το απερχόμενο μοντέλο, ενώ συνδυάζεται με το ειδικά ρυθμισμένο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK. Το εκρηκτικό μοντέλο μπορεί να επιταχύνει από στάση και να αγγίξει τα 100 km/h σε μόλις 3,2 sec. Η τελική ταχύτητά της είναι 312 km/h.

ΔΕΣ ΕΠΙΣΗΣ : PORSCHE 911 GT2 RS - PORSCHE 911 GT3

Η ανανέωση δεν περιορίζεται μόνο μηχανολογικά, αλλά και αισθητικά. Συγκεκριμένα η εμπρός μάσκα έχει αλλάξει, ενώ στο πίσω μέρος κλέβει την παράσταση η μεγάλη αεροτομή. Οι σχεδιαστές πρόσθεσαν νέα πλαϊνά μαρσπιέ, ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα και καπό με δύο αεραγωγούς, ώστε να βελτιώσουν την ψύξη του συστήματος πέδησης. Επίσης, οι τροχοί 20 και 21 ιντσών (εμπρός και πίσω αντίστοιχα) είναι κατασκευασμένοι από ελαφρύ κράμα. Χάρη στα αεροδυναμικά βοηθήματα που διαθέτει η νέα GT3 RS, η κάθετη δύναμη έχει αυξηθεί δύο φορές περισσότερο σε σχέση με την 911 GT3 στα 200 km/h. Στο εσωτερικό συναντάει κανείς τα ανθρακονημάτινα σπορ καθίσματα, τα οποία είναι ντυμένα με Alcantara, όπως ακριβώς και το σπορ τιμόνι. Οι ειδικοί της φίρμας κράτησαν το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου σε χαμηλό επίπεδο, χρησιμοποιώντας ελαφριά υλικά τόσο στις πόρτες όσο και στα τζάμια. Αναλυτικότερα, όταν η νέα Porsche 911 GT3 RS συνδυάζεται με τους τροχούς από μαγνήσιο, το συνολικό της βάρος φτάνει τα 1.430 κιλά. 

Όπως και στο απερχόμενο μοντέλο, έτσι και σε αυτό, μπορεί να επιλεχτεί το πακέτο Clubsport, χωρίς επιπλέον κόστος. Αυτό περιλαμβάνει roll-bar, ζώνες ασφαλείας έξι σημείων, πυροσβεστήρα και διακόπτη τροφοδότησης ηλεκτρικού ρεύματος από την μπαταρία. 

Διατίθεται ήδη προς παραγγελία με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται τον Απρίλιο και η τιμή του στην γερμανική αγορά να φτάνει τα 195.137 ευρώ μαζί με τους φόρους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...