Peugeot 308 TCR με 1.6 turbo και 350 ίππους (video)

Πιο φαρδύ και με μεγάλη αεροτομή

  • -
  • -

Το 2016, η Peugeot λάνσαρε το 308 Racing Cup. Από τότε η γαλλική φίρμα εργάστηκε εντατικά και είναι σήμερα στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει το ισχυρότερο hatchback, το 308 TCR. Το εν λόγω μοντέλο αναμένεται να «ορμήσει» στις πίστες του Πρωταθλήματος Τουρισμού την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 49 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ iPad

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 49 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ANDROID

Το νέο Peugeot 308 TCR βασίζεται στο γρήγορο μικρομεσαίο μοντέλο της φίρμας, το 308 GTi, ωστόσο φέρνει αρκετές αναβαθμίσεις και πληροί τους κανονισμούς συμμετοχής του στο TCR International Series. Σύμφωνα με την Peugeot Sport, το νέο αγωνιστικό δεν έχει καμία σχέση με τον προκάτοχό του και αυτό γιατί έρχεται με φαρδύτερα μετατρόχια και νέα -ειδική- ανάρτηση. Στην «καρδιά» του 308 TCR βρίσκεται ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος 1.6 κινητήρας, ο οποίος τώρα αποδίδει 350 ίππους (!) στις 6.000 rpm και 420 Nm ροπής από τις 3.000 rpm. Η δύναμη μεταφέρεται στον εμπρός άξονα μέσω του σειριακού κιβωτίου 6 σχέσεων. Πατάει επάνω σε 18 ιντσών ζάντες αλουμινίου, που φιλοξενούν τους αεριζόμενους δίσκους με τις 6πίστονες δαγκάνες (εμπρός).

Εξωτερικά, εκτός από την φαρδύτερη σιλουέτα του σε σχέση με το 308 Racing Cup, ένας νέος διαχύτης έχει τοποθετηθεί στο πίσω μέρος, καθώς και ένα αεροδυναμικό σπόιλερ εμπρός. Τέλος, η τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος βοηθάει στη σταθερότητα του αυτοκινήτου στις υψηλές ταχύτητες. Οι παραγγελίες για το 308 TCR έχουν ήδη ξεκινήσει και η τιμή του ξεκινάει από τα 109.000 ευρώ (προ φόρων). 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...