Μικρό ηλεκτρικό για μέσα στην πόλη από Peugeot-Citroen

Θυμίζει σκούτερ και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως 130 km/h

  • -
  • -

Το EU-LIVE είναι μία κοινοπραξία που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όπως μαρτυρά το όνομά της (Efficient Urban Light Vehicle) έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός ελαφρού οχήματος για αστική και περιαστική χρήση. Συμμετέχουν 12 εταιρείες από 6 χώρες, ανάμεσά τους και το Group PSA (Peugeot-Citroen-DS-Opel).

Ο γαλλικός όμιλος παρουσίασε το όχημα 1+1 θέσεων που εξέλιξε για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, με τέσσερις τροχούς που όμως θυμίζει και γέρνει σαν μοτοσικλέτα. Εφοδιάζεται με υβριδική τεχνολογία, καθώς φέρει δύο ηλεκτρικά μοτέρ και έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης. Έχει άδεια κυκλοφορίας τόσο σε αστικές περιοχές όσο και σε αυτοκινητόδρομους και για την οδήγησή του απαιτείται η κλασσική άδεια.

KATEΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 48 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ iPad

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 48 ΤΟΥ GOCAR MAGAZINE ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ANDROID

Για κίνηση μέσα στην πόλη σε ταχύτητες έως 70 km/h και χωρίς να εκπέμπει καθόλου ρύπους, χρησιμοποιεί δύο μικρά ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε πίσω τροχό. Όταν ο οδηγός του θέλει να το βάλει σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, τότε τίθεται σε λειτουργία ο μονοκύλινδρος κινητήρας 42 ίππων που προέρχεται από τα σκούτερ της Peugeot. Με τη συνδρομή του το EU-LIVE μπορεί να αγγίξει τελική 130 km/h και να φθάσει σε αυτονομία τα 300 km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...