Νέο Opel Corsa: Κορυφαία αεροδυναμική, μειωμένη κατανάλωση καυσίμου

Καθοριστικό ρόλο παίζει η αεροτομή στο πίσω μέρος και μια επένδυση του κάτω τμήματος του αμαξώματος

  • -
  • -

Εν αναμονή της αποκάλυψης της έκτης γενιάς του Corsa στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (12-22 Σεπτεμβρίου), η Opel γνωστοποιεί μια σειρά πληροφοριών για την αεροδυναμική, τις εκπομπές ρύπων και την κατανάλωση καυσίμου.

Η αεροδυναμική βελτιώθηκε στο Research Institute of Automotive Engineering & Vehicle Engines’ στην αεροδυναμική σήραγγα του Πανεπιστημίου της Στουτγάρδης, με τις εκτενείς δοκιμές να το καθιστούν σε ένα από τα πιο αεροδυναμικά μοντέλα στην κατηγορία του. Το αποτέλεσμα είναι ένας συντελεστής οπισθέλκουσας μόλις 0,29 και συγκριτικά με τον προκάτοχό του μία περαιτέρω μειωμένη μετωπική επιφάνεια μόλις 2,13m2.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ OPEL CORSA




Επίσης, η νέα γενιά του bestseller της Opel ήδη πληροί το μελλοντικό πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d και προσφέρει χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, χάρη στη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής και των προηγμένων κινητήρων βενζίνης και diesel.

Αναλυτικότερα, χαμηλή αντίσταση συνεπάγεται λιγότερη ενέργεια για την κίνηση του αυτοκινήτου, ήτοι μειωμένη κατανάλωση και μειωμένους ρύπους. Για παράδειγμα, 10% μείωση στην αντίσταση έχει ως αποτέλεσμα μείωση της κατανάλωσης περίπου 2% στο New European Driving Cycle (NEDC), ή μέχρι 5% κατά  την οδήγηση με 130 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ CORSA

Καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη του κορυφαίου συντελεστή οπισθέλκουσας 0,29 έπαιξε το κάτω τμήμα του αμαξώματος το οποίο φέρει επένδυση για βελτίωση της ροής του αέρα, όπως και η αεροτομή στο πίσω τμήμα της οροφής. Η αεροτομή βελτιώνει τη ροή αέρα και μειώνει το στροβιλισμό που προκαλεί η αντίσταση, ενώ μειώνει την αεροδυναμική άνωση στον πίσω άξονα, προσφέροντας καλύτερη ευστάθεια στην ευθεία.

Ενεργό κλείστρο για τη βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης

Το νέο Corsa επωφελείται επίσης από ένα κλείστρο αέρα που μειώνει την αντίσταση και βελτιώνει την κατανάλωση, κλείνοντας αυτόματα το εμπρός άνοιγμα όταν δεν χρειάζεται αέρας ψύξης. Όταν είναι κλειστό, το σύστημα αυξάνει τις αεροδυναμικές επιδόσεις επανακατευθύνοντας τη ροή αέρα γύρω από το εμπρός τμήμα του οχήματος και στα άκρα, αντί μέσω του λιγότερο αεροδυναμικού διαμερίσματος του κινητήρα.

Το κλείστρο ανοίγει ή κλείνει ανάλογα με τη θερμοκρασία του ψυκτικού του κινητήρα και την ταχύτητα. Για παράδειγμα, το κλείστρο ανοίγει όταν το αυτοκίνητο κινείται σε ανηφορική διαδρομή ή σε συνθήκες πόλης σε υψηλές θερμοκρασίες. Το κλείστρο κλείνει όταν απαιτείται λιγότερη ψύξη του κινητήρα, για παράδειγμα σε ταχύτητες αστικών διαδρομών.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...