5 HOT INFO ΓΙΑ ΤΟ DACIA DUSTER

Η δεύτερη γενιά του SUV έρχεται με επιπλέον εξοπλισμό και τετρακίνητες εκδόσεις

  • -
  • -

Τα Crossover/SUV δεν ξεχωρίζουν μόνο για την αίσθηση ελευθερίας που εκπέμπουν, αλλά αποδεικνύονται σε πολλές περιπτώσεις εξαιρετικές επιλογές στη σχέση τιμής-απόδοσης. Όπως το Duster, το οποίο εδώ και 7 χρόνια έχει αποκτήσει το δικό του κοινό, όπως μαρτυρούν και οι άνω του 1 εκατ. οχημάτων πωλήσεις του. Στη δεύτερη πλέον γενιά του, το μοντέλο της Dacia αναβαθμίζεται σε ποιότητα και δυνατότητες.

ΣΧΕΔΙΑΣΗ

Χωρίς να έχει αλλάξει το... σουλούπι του, το νέο Duster είναι εμφανώς πιο σύγχρονο σχεδιαστικά από τον προκάτοχό του. Η νέα γρίλια δένει αρμονικά με τα φώτα (τα ημέρας είναι τεχνολογίας LED), με το αποτέλεσμα να κάνει το μοντέλο της Dacia να δείχνει πιο φαρδύ. Η προστατευτική ποδιά είναι μεγαλύτερη και τονίζει τον περιπετειώδη μπάσκετ. Νέες είναι οι αλουμινιένες ράγες οροφής, όπως και οι ζάντες διαμέτρου 17 ιντσών, ενώ στην ουρά του αυτοκινήτου ξεχωρίζουν τα τετράγωνα φωτιστικά σώματα.

 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ-ΧΩΡΟΙ

Εκεί όπου οι αλλαγές είναι πιο ορατές από οποιοδήποτε άλλο σημείο του Duster είναι η καμπίνα των επιβατών. Το ταμπλό έχει επανασχεδιαστεί, ενώ και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι καλύτερης ποιότητας. Η κονσόλα με τον ψηφιακό πίνακα στο πάνω μέρος είναι στραμμένη προς τον οδηγό για βελτίωση της εργονομίας. Τα καθίσματα προσφέρουν καλύτερη στήριξη και περισσότερη άνεση στα πολύωρα ταξίδια. Περισσότεροι αποθηκευτικοί χώροι στην καμπίνα (28,6 lt) και μεγαλύτερος χώρος αποσκευών (445 dm3 στις προσθιοκίνητες εκδόσεις και 376 dm3 στις 4x4) κάνουν ευκολότερη τη ζωή οδηγού και επιβατών.

ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

Οι δοκιμασμένοι κινητήρες του Duster συνδυάζονται με κίνηση μπροστά ή σε όλους τους τροχούς, με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο. Πιο δημοφιλείς επιλογές για την ελληνική αγορά είναι ο 1.2 turbo βενζίνης (TCe) με 125 ίππους (με μηχανικό κιβώτιο σε εκδόσεις 4x2 και 4x4) και ο 1.5 πετρελαιοκινητήρας dCi. Αποδίδει 90 ίππους (μόνο με κίνηση μπροστά) ή 110 ίππους (4x2 ή 4x4). Η έκδοση 4x2 με τους 110 ίππους μπορεί να συνδυαστεί και με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC. Ο ατμοσφαιρικός 1.6 SCe (κίνηση εμπρός ή και στους δύο άξονες) αποδίδει 115 PS και είναι διαθέσιμος και σε έκδοση με υγραέριο.

ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗ

Το Duster δεν θα φοβηθεί να εγκαταλείψει το ασφαλτοστρωμένο οδικό δίκτυο, ειδικά στις εκδόσεις 4x4. Το σύστημα τετρακίνησης συνοδεύεται από τα Hill Descent Control και Hill Start Assist για υποβοήθηση του οδηγού σε απότομες κατηφόρες και ανηφόρες, από την απόσταση των 210 mm από το έδαφος και τις μεγάλες γωνίες προσέγγισης και αναχώρησης, 30 και 33 μοιρών αντίστοιχα.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Σημαντικά βήματα στους τομείς της άνεσης και της ασφάλειας έκανε η Dacia με τη νέα γενιά του Duster. Είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που προσφέρεται (έστω προαιρετικά) με αυτόματο κλιματισμό. Ο οδηγός εισέρχεται χωρίς να χρησιμοποιήσει κλειδί (keyless entry), φθάνει να πλησιάσει το αυτοκίνητο. Το σύστημα Blind Spot Warning χρησιμοποιεί τέσσερις αισθητήρες για να διαπιστώνει την προσέγγιση άλλων οχημάτων (και μοτοσικλετών) που δεν φαίνονται στους καθρέπτες. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης αερόσακους τύπου κουρτίνας και αυτόματα φώτα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...