Κυρίες & κύριοι, η νέα Rolls-Royce Phantom

Στόχος της ο τίτλος του πολυτελέστατου αυτοκινήτου του κόσμου

  • -
  • -

Χαρακτηρίζεται ως ένα icon της πολυτέλειας και ως ένα δημιούργημα με την κομψότητα να φτάνει στο ζενίθ. Η νέα Phantom είναι άμεσα αναγνωρίσιμη με την προηγούμενη, αλλά η ουσία είναι στην πλατφόρμα και στα πανάκριβα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί.

Ξεκινώντας από το εμπρός μέρος, οι σχεδιαστές ψήλωσαν την γρίλια, όπου στο πάνω μέρος κάθεται κατά 1,25 εκατοστά πιο ψηλά το αγαλματάκι Spirit of Ecstasy σε σχέση με τον προκάτοχο. Η τεράστια γρίλια έχει εναρμονιστεί απόλυτα με τον προφυλακτήρα, ενώ η βρετανική φίρμα τοποθέτησε στενά φωτιστικά σώματα. Τα φώτα είναι τεχνολογίας laser και η Rolls-Royce νιώθει περήφανη, μιας και θεωρεί ότι είναι τα πιο εξελιγμένα φώτα στον κόσμο και μπορούν να φωτίσουν μέχρι και 600 μέτρα. Όσον αφορά την κατασκευή, έχει γίνει πιο ανθεκτική και πιο ελαφριά χάρη στον αλουμινένιο σκελετό. Στο πίσω μέρος συναντάμε το χαρακτηριστικό κεκλιμένο παράθυρο της Rolls-Royce και πατάει επάνω σε εντυπωσιακές 22 ιντσών ζάντες αλουμινίου.

Φυσικά, το σημαντικό κομμάτι σε Rolls-Royce είναι η πανάκριβη καμπίνα, η οποία παρέχει την άνεση ενός… βασιλιά! Νέα είναι τα εμπρός καθίσματα, που παρέχουν περισσότερη άνεση σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Στο πίσω μέρος κάθονται δύο επιβάτες μιας και τα καθίσματα είναι ξεχωριστά με την κεντρική κονσόλα να διαθέτει την κατάλληλη στήριξη των αγκώνων. Επίσης, υπάρχουν θέσεις για τα  κολονάτα ποτήρια. Ο οδηγός έχει μπροστά του τον πίνακα οργάνων που αποτελείται από μια ψηφιακή οθόνη 12,3 ιντσών και περιβάλλεται από άφθονο ξύλο. Το εσωτερικό είναι πιο ήσυχο κατά 10% σε σχέση με το προηγούμενο Phantom χάρη στα 130 επιπλέον κιλά που χρησιμοποιήθηκαν για την ηχομόνωση της καμπίνας. Για την μείωση του θορύβου κύλισης, η εταιρεία τοποθέτησε τα μοναδικά Silent-Seal ελαστικά, τα οποία φέρουν ένα στρώμα αφρού στο εσωτερικό με αποτέλεσμα να χαμηλώσουν κατά 9 db τον θόρυβο από τα ελαστικά.

Κάτω από το μακρύ καπό υπάρχει ένας νέος V12 twin-turbo 6.75 κινητήρα απόδοσης 575 ίππους και 900 Nm ροπής. Το θηριώδες μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και συνεργάζεται με δορυφόρο για να έχει επιλεγμένη πάντα τη σωστή σχέση στο κιβώτιο.

Εκτός από την πολυτελέστατη ατμόσφαιρα, η νέα Rolls-Royce Phantom εξοπλίζεται με το σύστημα «Magic Carpet Ride». Αυτό συνεργάζεται στενά με μια κάμερα, η οποία σκανάρει τον δρόμο κάθε χιλιοστό του δευτερολέπτου. Οι πληροφορίες που λαμβάνει από τον δρόμο μεταφέρονται μέσω κεντρικής μονάδας στο σύστημα ανάρτησης με αποτέλεσμα να αυτορυθμίζεται και να κρατάει τους επιβάτες… ακούνητους. Το σκανάρισμα μπορεί να πραγματοποιηθεί έως και 100 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...