Aston Martin Valkyrie: Εντυπωσιακή εκτός, λιτή εντός

Οι Βρετανοί αποκάλυψαν πλήρως το hypercar που ετοιμάζουν από κοινού με τη Red Bull Racing

  • -
  • -

Η Valkyrie, με όνομα εμπνευσμενο από τη σκανδιναβική μυθολογία, αποτελεί το εισιτήριο της Aston Martin στην υπέρτατη κατηγορία της αυτοκίνησης: αυτή την hypercars. Υπεραυτοκίνητα που συνήθως με τη βοήθεια υβριδικής τεχνολογίας πλησιάζουν ή και ξεπερνούν τους 1.000 ίππους.

Πάνω σε αυτό το project η βρετανική μάρκα συνεργάζεται με τη Red Bull Racing και τον γκουρού της αεροδυναμικής, Adrian Newey. Σήμερα αποκαλύφθηκε το τελικό σχέδιο του διθέσιου μοντέλου, αλλά και το – μάλλον λιτό – εσωτερικό. Η απόλαυση άλλωστε σε ανάλογα αυτοκίνητα δεν έχει να κάνει με την πολυτέλεια στην καμπίνα των επιβατών, αλλά με την οδηγική αίσθηση.

Το κλειστό κόκπιτ με αγωνιστικού τύπου τιμόνι, το οποίο διαθέτει επένδυση από αλκαντάρα, ψηφιακή οθόνη για τις ενδείξεις, πλήθος διακοπτών και είναι αφαιρούμενο, θυμίζει κάτι από 24 ώρες του Le Mans, ενώ η κλίση των καθισμάτων παραπέμπει σε αυτή των μονοθεσίων της Formula 1. Σύμφωνα με την Aston Martin ο χώρος στο εσωτερικό είναι επαρκής για να χωρέσουν δύο ψηλοί άνδρες (περίπου 1,90 μ).

Το δύο μεγάλα Venturi τούνελ που περνούν αριστερά και δεξιά από το πάτωμα του κόκπιτ, επιτρέπουν να περνούν κάτω από τη Valkyrie μεγάλες ποσότητες αέρα για τον πίσω διαχύτη και δημιουργούν εξαιρετικά επίπεδα κάθετης δύναμης.

Η Valkyrie θα εφοδιάζεται με ατμοσφαιρικό V12 της Cosworth που θα αποδίδει περίπου 900 ίππους. H συνδυαστική ισχύς αναμένεται να ξεπερνά τα 1.100 PS, με την αναλογία PS/kg να είναι κοντά στο 1:1.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...