Οι προδιαγραφές του νέου Honda Civic Type R

Ανακοινώθηκαν και επίσημα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου εκρηκτικού Type R με τους 320 ίππους

  • -
  • -

Η Honda να πραγματοποιεί την επίσημη παρουσίαση του νέου Civic Type R, εκεί όπου βρίσκεται ο Γιάννης Λημναίος για να το οδηγήσει στην πίστα και εκτός από αυτήν και να μας φέρει σύντομα όλες τις ζεστές πληροφορίες για το πιο hot μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν και επίσημα όλες οι τεχνικές προδιαγραφές του μοντέλου. Το νέο Honda Civic Type R το οποίο θα κατασκευάζεται στο Swindon της Μ. Βρετανίας και θα εξάγεται σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ιαπωνίας, φορά κάτω από το εμπρός καπό του έναν τούρμπο 2λιτρο κινητήρα.

Η απόδοσή του φτάνει τους 320 ίππους και τα 400 Nm ροπής, με τη μετάδοση να περνάει στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων έξι σχέσεων. Με αυτά τα δεδομένα το νέο Civic Type R επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε 5,7 sec, ενώ αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα που φτάνει τα 272 km/h. Στα λιγότερο σπουδαία για αυτό το μοντέλο, η μέση κατανάλωση σύμφωνα με τον κατασκευαστή είναι 7,7 lt/100 km με τις εκπομπές CO2 να είναι 176 gr/km.

Φυσικά οι Ιάπωνες δεν στέκονται μόνο στα νούμερα, αφού έχουν εξελίξει την αεροδυναμική του μοντέλου, την ανάρτηση, τα φρένα και το τιμόνι, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό σύνολο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Οδηγούμε το νέο Honda Civic 1.0 και 1.5 Turbo VTEC

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...