5 HOT INFO ΓΙΑ ΤΟ OPEL GRANDLAND X

Η γερμανική μάρκα εισέρχεται σύντομα στην εξαιρετικά δημοφιλή κατηγορία των compact SUV

  • -
  • -

Το τρίτο μέλος της οικογένειας Χ θα λανσάρει η Opel πριν τα τέλη του 2017. Μεγαλύτερο από τα Mokka X και Crossland X, το Grandland X απευθύνεται σε κοινό που αναζητά την περιπέτεια χωρίς να κάνει παραχωρήσεις στους χώρους.

ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Οι σχεδιαστές της Opel κατόρθωσαν να παρουσιάσουν ένα ελκυστικό αποτέλεσμα για το αμάξωμα των 4,48 m. Το SUV δείχνει αρκετά μυώδες, ενώ το δυνατό του σημείο είναι το εμπρός μέρος, με την μάσκα και τα φώτα LED να καθορίζουν τη νέα εταιρική ταυτότητα. Η απόσταση από το έδαφος και τα πλαστικά προστατευτικά τονίζουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του Grandland X.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Ποιοτικό και ευρύχωρο, το Grandland X έχει τα δύο κύρια χαρακτηριστικά που αναζητεί κάθε οικογενειάρχης στην κατηγορία. Η εικόνα της καμπίνας των επιβατών παραπέμπει στο Astra, μαζί με το οποίο και το Zafira συνθέτουν τη γκάμα της Opel στο C segment. Η μεγάλη οθόνη αφής στο ταμπλό, το πολυλειτουργικό τιμόνι, τα αφρώδη υλικά δημιουργούν ένα άνετο και πολυτελές περιβάλλον. Τα 2,67 m μεταξονίου και τα 514 lt του πορτμπαγκάζ καλύπτουν τις ανάγκες μίας πενταμελούς οικογένειας.

GRIP CONTROL

Τα δικίνητα αυτοκίνητα μονοπωλούν τις ταξινομήσεις στα μικρομεσαία SUV και στην Opel έχουν στρέψει εκεί την προσοχή τους. Εντούτοις, το Grandland X (μοιράζεται την πλατφόρμα με το Peugeot 3008) προσφέρει δυνατότητες κίνησης σε μη ασφάλτινες διαδρομές, χάρη στην παρουσία του – προαιρετικού – Grip Control. Σε συνδυασμό με ελαστικά M&S εξασφαλίζει αυξημένα επίπεδα πρόσφυσης σε κάθε έδαφος. Ο οδηγός θα χρειάζεται να επιλέξει απλά ένα από τα πέντε προγράμματα κατανομής της ροπής, ανάλογα με το έδαφος στο οποίο κινείται το SUV της Opel.

ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

Η Opel δεν έχει ανακοινώσει στοιχεία για τα μηχανικά μέρη του Grandland X, κινητήρες και κιβώτια. Η συνεργασία πάντως με τον Όμιλο PSA μας οδηγεί στο λογικό συμπέρασμα ότι κάτω από το καπό του SUV θα βρίσκεται ο 1.2 turbo με 130 ίππους και ο 1.6 diesel με 120 PS. Λογικά θα δούμε μελλοντικά και plug-in υβριδική έκδοση, για περιορισμό κατανάλωσης και ρύπων.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Το δυνατό σημείο του Grandland X είναι αναμφίβολα η ατελείωτη λίστα με συστήματα άνεσης και ασφάλειας: Adaptive Cruise Control με ανίχνευση πεζών και αυτόνομη πέδηση, σύστημα υποβοήθησης στο παρκάρισμα, κάμερα 360°, θερμαινόμενο τιμόνι και καθίσματα, ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα χώρου αποσκευών κ.α. Και βέβαια το σύστημα πολυμέσων IntelliLink αλλά και ο προσωπικός βοηθός OnStar.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...