«Λεφτάδες» οι κάτοχοι γρήγορων Ford

Τα υψηλών επιδόσεων Ford προσελκύουν εύπορους αγοραστές σύμφωνα με έρευνα

  • -
  • -

Μπορεί τα crossover να κυριαρχούν στην αγορά και να απευθύνονται σε ένα ευρύ αγοραστικό κοινό, ωστόσο τα γρήγορα Ford είναι αρκετά πιο ειδικά και προσελκύουν νέους εύπορους αγοραστές. Σύμφωνα με μια έρευνα από το MaritzCX οι αγοραστές των Fiesta ST είναι 10 χρόνια νεότεροι από τους αντίστοιχους της κατηγορίας των συμβατικών εκδόσεων του supermini μοντέλου.

Πιο συγκεκριμένα, ο μέσος όρος ηλικίας των αγοραστών του Ford Fiesta είναι 45 με αυτούς του Fiesta ST να είναι 10 χρόνια πιο μικροί, ενώ έχουν και αρκετή περιουσία, με υψηλό μηνιαίο εισόδημα. Ανάλογα είναι τα πράγματα και με τα Focus ST και Focus RS, με τους πελάτες των συγκεκριμένων εκδόσεων να είναι 10 και πέντε χρόνια νεότεροι από αυτούς των «απλών» Focus.

Επίσης, έχουν ακόμα πιο υψηλό εισόδημα από αυτούς που αγοράζουν Fiesta ST, το οποίο μάλιστα είναι κατά 2,5 φορές πιο μεγάλο από αυτό των αγοραστών Focus. Αυτοί οι νέοι και εύποροι αγοραστές είναι αρκετά σημαντικοί για την Ford, όπως η ίδια η εταιρεία ανακοινώνει, αφού δίνει μεγάλες πιθανότητες να συνεχίσουν να αγοράζουν Ford και στο μέλλον.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...