Ηλεκτρικά SUV. Η νέα μόδα

Αφού θα έχεις μεγάλη αυτονομία, γιατί να μην πας και εκτός δρόμου;

  • -
  • -

Μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια αναμένεται να έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ώστε να κυκλοφορήσουν τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής. Οι μπαταρίες θα έχουν εξελιχθεί ώστε να προσφέρουν μεγάλη αυτονομία και το δημόσιο δίκτυο φόρτισης θα περιλαμβάνει αρκετά σημεία στις πόλεις και κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων.

Ήδη αρκετοί κατασκευαστές, κυρίως πολυτελείς μάρκες που διαθέτουν την τεχνολογία και μπορούν να δικαιολογήσουν το κόστος της, έχουν ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα λανσαρίσματος ηλεκτρικών SUV. Το χαμηλό κόστος χρήσης θα...  αντισταθμίζει την υψηλή τιμή αγοράς, ενώ οι off road δυνατότητες θα προσφέρουν επιπλέον αίσθημα ελευθερίας.

Audi e-tron quattro

To 2018 θα είναι έτοιμο να μπει στην παραγωγή το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Audi, ένα μεγάλο SUV. Θα βασίζεται στο πρωτότυπο e-tron quattro, ενώ ενδέχεται να βαφτιστεί Q6. Οι μηχανολόγοι επέλεξαν να τοποθετήσουν ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον εμπρός άξονα και άλλα δύο στον πίσω. Η συνδυαστική τους ισχύς φθάνει τους 435 ίππους, με τις μπαταρίες χωρητικότητας 95 kWh να προσφέρουν με μία φόρτιση αυτονομία 500 km.

BMW X3 EV

Η μάρκα από το Μόναχο έχει ανακοινώσει ότι το 2020 θα λανσαριστεί η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της Χ3. Δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τεχνικά στοιχεία, εκτιμούμε όμως ότι η αυτονομία θα πλησιάζει ή και θα ξεπερνά τα 500 km.

Mercedes-Benz EQ

Με το πρωτότυπο EQ η Mercedes-Benz απεικόνισε τα πλάνα της για την παραγωγή ενός ηλεκτρικού SUV. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Βρέμης από το 2019 και θα φέρει δίδυμα ηλεκτρικά μοτέρ. Η συνδυαστική τους ισχύς θα ξεπερνά τους 400 ίππους, ενώ η επιτάχυνση 0-100 km/h θα διαρκεί γύρω στα 5 sec. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου θα κατασκευάζονται από την Daimler και θα έχουν χωρητικότητα 70 kWh, ικανή για αυτονομία 500 km με μία φόρτιση.

Skoda Vision E

Η τσέχικη μάρκα δεν μένει πίσω από τις εξελίξεις, όντας έτοιμη να λανσάρει το 2020-2021 το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα. Το πρωτότυπο Vision E της Skoda έχει μπαταρίες ιόντων λιθίου, αυτονομία 500 km, ισχύ άνω των 300 PS, δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης και τελική που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 km/h.

Volkswagen I.D. Crozz

Αντίστοιχης φιλοσοφίας και τεχνολογίας με το μοντέλο της Skoda είναι το ηλεκτρικό crossover της Volkswagen. Το concept I.D. Crozz εφοδιάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ σε κάθε άξονα που χαρίζει τετρακίνηση και αυτονομία 500 km. Το μήκους 4,62 m ηλεκτρικό μοντέλο εμφανίζει συνδυαστική ισχύ άνω των 300 ίππων, ενώ μελλοντικά η γερμανική μάρκα θα το εφοδιάζει με σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...