Πρόγευση για την επόμενη A-Class

Το Concept A Sedan αποκαλύπτει τη σχεδιαστική στροφή της Mercedes-Benz

  • -
  • -

Η σχεδιαστική «επανάσταση» της Mercedes-Benz αρχίζει από... χαμηλά, από την οικογένεια των μοντέλων A-Class. Μετά το γλυπτό Aesthetics A, η μάρκα από τη Στουτγάρδη παρουσιάζει στο σαλόνι αυτοκινήτου της Σαγκάης το Concept A Sedan. Το νέο πρωτότυπο χρησιμεύει ως προπομπός της επόμενης γενιάς των μικρομεσαίων μοντέλων της Mercedes-Benz (A-Class, CLA, GLA), αλλά και ενός πιθανού sedan, το οποίο θα τοποθετηθεί δίπλα στη CLA.

«Το Concept A Sedan δείχνει ότι η εποχή των αρκετών γραμμών στα αμαξώματα έχει περάσει», δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιαστής του Ομίλου Daimler, Gorden Wagener. «Με τις τέλειες αναλογίες του, τις επιφάνειες με τις μειωμένες γραμμές λανσάρει μία νέα σχεδιαστική εποχή».

Η γερμανική εταιρεία δίνει μεγάλη βαρύτητα στην οικογένεια των compact μοντέλων της, τα οποία έχουν πουλήσει πάνω από 2 εκατ. αυτοκίνητα από το 2012 έως σήμερα. Η γκάμα περιλαμβάνει σήμερα τις A-Class, B‑Class, CLA, CLA Shooting Brake, GLA, ενώ αναμένεται και ένα μεγαλύτερο SUV, η GLB.

To Concept A Sedan είναι ελαφρώς μικρότερο σε μήκος από τη CLA (4,570 m), όμως και αυτό εμφανίζει coupe σιλουέτα. Ο sport χαρακτήρας του τονίζει από τους τροχούς των 20 ιντσών, τη μάσκα που θυμίζει AMG GT, τα εντυπωσιακά φώτα, τις μεγάλες εισαγωγές αέρα και την ανυψωμένη πόρτα του χώρου αποσκευών που λειτουργεί ως αεροτομή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...