Lotus Elise Sprint: Πανάλαφρη και γρήγορη

Η βρετανική μάρκα συνεχίζει να παράγει ειδικές εκδόσεις των μοντέλων της

  • -
  • -

Στοίχημα με τον εαυτό της, προκειμένου να κατασκευάσει όσο το δυνατόν πιο ελαφριά αυτοκίνητα, φαίνεται πως έχει βάλει η Lotus. Παρουσιάζει την Elise Sprint, η οποία υποβλήθηκε σε «δίαιτα» και μόλις ανέβηκε στη... ζυγαριά άρχισε να χαμογελάει: το βάρος της είναι μόλις 798 kg! Το κέρδος των 41 kg έχει προέλθει από την μπαταρία ιόντων λιθίου, τα ανθρακονημάτινα αγωνιστικά καθίσματα, τις ζάντες αλουμινίου, αλλά και ορισμένα σημεία του αμαξώματος από ανθρακόνημα.

Η Elise Sprint είναι διαθέσιμη τόσο με τον ατμοσφαιρικό 1.6 όσο και με τον υπερτροφοδοτούμενο 1.8, οι οποίοι αποδίδουν αντίστοιχα 136 και 220 ίππους. Με τον πρώτο τα 96 km/h από στάση έρχονται σε 5,9 sec και με το δεύτερο σε 4,1 sec. Στην οικογένεια της Elise, η Sprint τοποθετείται πάνω από την Sport και κάτω από την κορυφαία Cup 250.

Διαφέρει όμως και οπτικά από τις απλές εκδόσεις, με λεπτομέρειες τόσο εξωτερικά όσο και στην καμπίνα των επιβατών, όπου δανείζεται την κεντρική κονσόλα από την Exige, ενώ το σύστημα ψυχαγωγίας προσφέρει σύνδεση με iPod και λειτουργία Bluetooth. Το σύστημα πέδησης της Elise Sprint αποτελείται από δαγκάνες AP Racing εμπρός και Brembo πίσω, ενώ το ESP έχει και λειτουργία Off.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...