Και το Volkswagen Golf R ήταν στη Γενεύη (video)

Οι Γερμανοί έδειξαν το Golf R των 310 ίππων στη Γενεύη χωρίς όμως να κάνουν ιδιαίτερο "θόρυβο"

  • -
  • -

Χωρίς φαμφάρες και τυμπανοκρουσίες η Volkswagen παρουσίασε το Golf R, τη γρήγορη έκδοση του μοντέλου στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Στην πράξη δεν έκανε επίσημη παρουσίαση, παρά έστησε το αυτοκίνητο σε ένα σημείο, χωρίς να το ανακοινώσει.

Ένα χρυσαφί Golf με μεγάλους τροχούς 19 ιντσών πιο… αιχμηρή σχεδίαση, με διακριτικά αεροδυναμικά βοηθήματα, εξάτμιση τιτανίου και ελαστικά Pirelli Trofeo R, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιεί η Lamborghini Huracan Performante.

Σύμφωνα με στοιχεία που δίνει ένα website της Volkswagen, η άγρια έκδοση Golf R φοράει τον 2.0 TSI κινητήρα με απόδοση 310 ίππων και 400 Nm ροπής. Η επιτάχυνση από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,6 sec, με τη μέγιστη ταχύτητα να αγγίζει τα 267 km/h, αφού παρακάμψεις τον περιοριστή ταχύτητας των 250 km/h.

Το πακέτο Performance περιλαμβάνει τρυπητούς δίσκους και έξτρα στοιχεία όπως τα αεροδυναμικά φτερά στους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες και μια μικρή φτερούγα στην Πέμπτη πόρτα που δίνει επιπλέον αεροδυναμική αρνητική άντωση 20 κιλών. Για τη μετάδοση που περνάει και στους τέσσερις τροχούς φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων επτά σχέσεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...