Αυτό είναι το νέο Suzuki Swift

Μόνο σε 5θυρη έκδοση το νέο Swift παρουσιάζεται βελτιωμένο σε όλους του τομείς

  • -
  • -

Στην Έκθεση της Γενεύης έγινε η αποκάλυψη του νέου Suzuki Swift. Με τη χαρακτηριστική για την ιαπωνική μάρκα σχεδίαση, το Swift εντάσσεται στην οικογένεια της Suzuki, έχοντας παράλληλα τη δική του προσωπικότητα. Διαθέσιμο αποκλειστικά με 5θυρο αμάξωμα, το νέο Suzuki Swift είναι βελτιωμένο σε όλους τους τομείς.

Πιο συγκεκριμένα είναι κατά 10% πιο ελαφρύ, 19% πιο ισχυρό και 8% πιο αποδοτικό προσφέροντας καλύτερη οικονομία καυσίμου, σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά. Το νέο supermini θα διατίθεται σε επτά εξοπλιστικές εκδόσεις και τρεις κινητήριες. Η βασική έκδοση θα εφοδιάζεται με τον 4κύλινδρο 1.2 DualJet απόδοσης 90 ίππων και μια ακόμα mild hybrid έκδοση του ίδιου κινητήρα, με έμφαση στην οικονομία.

Πιο πάνω τοποθετείται ο τούρμπο 4κύλινδρος 1.0 BoosterJet με 111 ίππους και εκπομπές CO2 104 gr/km. Αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τις επιδόσεις δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί. Όσον αφορά τις διαστάσεις του, με μήκος 3.840 mm το νέο Swift είναι κατά 10mm πιο μικρό από τον προκάτοχό και γενικότερα τοποθετείται στο κάτω άκρο των μοντέλων της κατηγορίας των supermini, προσφέροντας όμως, σύμφωνα με τη Suzuki, εκτός από την αυτονόητη ευελιξία, καλούς χώρους και απροβλημάτιστη ορατότητα.

Μεγαλύτερο κατά 20 mm είναι το μεταξόνιο, αγγίζοντας στη νέα γενιά του τα 2.450 mm. Το πλάτος του είναι 1.735 mm (+40 mm) και το ύψος 1.495 mm (-15 mm), με το βάρος να παρουσιάζεται σημαντικά μειωμένο (-120 κιλά) και το νέο Swift να ζυγίζει μόλις 890 κιλά. Βελτιωμένη είναι και η μεταφορική δυνατότητα του νέου Swift, αφού ο όγκος του χώρου αποσκευών έχει αυξηθεί κατά 25% ή 54 λίτρα σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, φτάνοντας τώρα τα 254 λίτρα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...