Αυτό είναι το νέο Honda Civic Type R με 320 ίππους

Αποκάλυψη του νέου της όπλου έκανε η Honda

  • -
  • -

Η Honda κατέβηκε στη Γενεύη με το νέο Honda Civic Type R στην τελική του μορφή. Εκρηκτικό σε όλους τους τομείς, με σχεδίαση που δίνει έμφαση στην αεροδυναμική και κινητήρα ένα 2λιτρο τούρμπο VTEC με απόδοση 320 ίππων και 400 Nm ροπής. Η παραγωγή του μοντέλου θα γίνεται στο Swindon της M. Βρετανίας με τις πωλήσεις να ξεκινούν από το καλοκαίρι του 2017.

Η βελτίωση στην απόδοση του κινητήρα μπορεί να μην είναι εντυπωσιακή, αφού η ροπή έμεινε ίδια και η ισχύς ανέβηκε μόνο 10 ίππους, ωστόσο άλλοι τομείς του νέου Civic Type R παρουσιάζονται σημαντικά καλύτεροι. Η ακαμψία του αμαξώματος αυξήθηκε κατά 38%, η ανάρτηση ρυθμίστηκε ξανά έτσι ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο του torque steer και να βελτιωθεί η αμεσότητα. Όσον αφορά την αρχιτεκτονική συναντάμε γόνατα McPherson εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω.

Η δύναμη περνάει στο δρόμο μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων με έξι σχέσεις. Ένα νέο πρόγραμμα οδήγησης ρυθμίζει τις αναρτήσεις, το τιμόνι, το κιβώτιο και το γκάζι, ανάλογα με την περίσταση και τις ανάγκες. Η Honda δηλώνει ότι έχει προσέξει σε κάθε λεπτομέρεια το στήσιμο του αυτοκινήτου προκειμένου να προσφέρει ανόθευτη σπορ αίσθηση με τέλεια ισορροπία. Το νέο Honda Civic Type R θα είναι διαθέσιμο στις αγορές όλου του κόσμου και για πρώτη φορά και στην Αμερική.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...