Το ηλεκτρικό Jaguar I-Pace στην Ευρώπη

Ντυμένο στα κόκκινα το ηλεκτρικό μοντέλο της βρετανικής φίρμας έκανε πρεμιέρα στη Γενεύη

  • -
  • -

Η Jaguar παρουσιάζει το I-Pace, μετά την Έκθεση Αυτοκινήτου του LA και στην δική μας, της Γενεύης. Το ηλεκτρικό πρωτότυπο συνδυάζει στοιχεία από δύο διαφορετικές κατηγορίες, αυτή των SUV με τη χρηστικότητα που τα συνοδεύει και 5θέσια διαρρύθμιση, αλλά και τις επιδόσεις και την οδική συμπεριφορά ενός σπορ αυτοκινήτου.

Η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα με το αυτοκίνητο να είναι έτοιμο να πατήσει στο δρόμο, στην εργοστασιακή του μορφή τον επόμενο χρόνο. Είναι ένα σημαντικό project για την Jaguar το οποίο για την ακρίβεια ο υπεύθυνος σχεδιασμού Ian Callum χαρακτήρισε ως το «πιο σημαντικό» αυτοκίνητο μετά από την εμβληματική E-Type.

Το βρετανικό πρωτότυπο διακρίνεται για τη σχεδίασή του και πατά σε μια ευέλικτη πλατφόρμα η οποία στην τελική μορφή της θα φιλοξενεί κάτω από το πάτωμά τις μπαταρίες 90 kW προκειμένου να έχει χαμηλότερο κέντρο βάρους το αυτοκίνητο. Η αυτονομία του I-Pace θα ξεπερνάει τα 500 χιλιόμετρα σύμφωνα με μετρήσεις του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου (NEDC).

Οι ηλεκτρικοί κινητήρες είναι τοποθετημένοι σε κάθε άξονα ξεχωριστά δίνοντας κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, με την απόδοση να αγγίζει τους 400 ίππους και τα 700 Nm ροπής. Αναμφίβολα εντυπωσιακά νούμερα για ένα μεγάλο SUV, με τα 0-100 km/h που ολοκληρώνονται σε περίπου 4 sec να επιβεβαιώνουν και την άλλη σπορ διάσταση του μοντέλου.

Η παραγωγή του Jaguar I-Pace δεν θα γίνεται στη Βρετανία, αρχικά τουλάχιστον, αλλά στην Αυστρία και την εγκαταστάσεις της Magna Steyr.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...