Αυτή είναι η Mercedes-Maybach G650 Landaulet (+video)

Ένα πολυτελές off-road μοντέλο με «ανοιχτή» οροφή

  • -
  • -

Μετά από φωτογραφίες- teaser που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, η Mercedes-Maybach G650 Laudaulet αποκαλύφθηκε, ακολουθώντας τα χνάρια των G63 AMG 6x6 και G500 4x42.

Αυτό το off-road αγρίμι είναι το 5ο μοντέλο της Mercedes, που έχει αναλάβει η Maybach να προσφέρει τον premium χαρακτήρα που μόνο αυτή γνωρίζει να κάνει σωστά και είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με SUV. Κάτω από το καπό του υπάρχει ένας V12 biturbo 6 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 630 ίππους και 1.000 Nm ροπής. Το θηριώδες μοτέρ συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων και η ροπή μεταφέρεται και στους 4 τροχούς. Το σκληροτράχηλο «ανοιχτό» μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα της G-Class με το μακρύ μεταξόνιο, ενώ οι άξονες και το σύστημα μετάδοσης έχει τροποποιηθεί φαρδαίνοντας το επιβλητικό Maybach. Οι διαστάσεις του είναι 5,36 μέτρα μήκος, 2,11 μέτρα πλάτος και 2,36 μέτρα ύψος, ενώ το μεταξόνιο είναι 3,43 μέτρα.

Σκαρφαλώνοντας στο εσωτερικό, συναντάμε μια καμπίνα ντυμένη από δέρμα. Η είσοδος γίνεται μέσω του ανακλινόμενου σκαλοπατιού που υπάρχει κάτω από τις πόρτες (γιατί κάπως αλλιώς θα ήταν πολύ δύσκολο). Θυμίζει έντονα το εσωτερικό της S-Class, με τα 4 ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα να προσφέρουν μεγάλη άνεση σε 4 επιβάτες, ειδικά οι πίσω επιβαίνοντες έχουν τεράστιο χώρο για τα πόδια τους. Ο ουρανός αποκαλύπτεται πατώντας ένα κουμπί, το οποίο ενεργοποιεί τον μηχανισμό της υφασμάτινης κουκούλας που αποθηκεύεται πίσω από τα καθίσματα και πάνω από την πόρτα του πορτμπαγκάζ. Εντύπωση προκαλεί το διαχωριστικό τζάμι που υπάρχει ανάμεσα στα εμπρός με τα πίσω καθίσματα, κρατώντας την φιλοσοφία μιας λιμουζίνας. Επίσης, τα πίσω καθίσματα διαθέτουν σύστημα μασάζ και μπορούν να ανακληθούν πλήρως και στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων υπάρχουν δύο οθόνες 10 ιντσών, ολοκληρώνοντας το σύστημα πολυμέσων του αυτοκινήτου.

Το G650 Landaulet έκανε την πρεμιέρα του στο Σαλόνι της Γενεύης και θα κυκλοφορήσει μόνο σε 99 αντίτυπα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...