5 HOT INFO για το Seat Ibiza

Στην πέμπτη του γενιά το ισπανικό σουπερμίνι είναι σχεδιαστικά ενθουσιώδες και τεχνολογικά ώριμο

  • -
  • -

Δίπλα στα Leon και Ateca, το Ibiza αποτελεί τον τρίτο «πυλώνα» της Seat. Το νέο σουπερμίνι αποκαλύφθηκε πρόσφατα σε εκδήλωση στη Βαρκελώνη και θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες, αποκλειστικά ως πεντάθυρο μοντέλο με τους σύγχρονους TSI και TDI κινητήρες.

ΣΧΕΔΙΑΣΗ

«Ένα μικρό Leon». Έτσι χαρακτηρίστηκε από τους περισσότερους το νέο Ibiza, διαπίστωση που δεν φαίνεται να ενοχλεί τους ανθρώπους της Seat. Κάθε άλλο. Το αμάξωμα των 4,06 m είναι μοντέρνο σχεδιαστικά, με έντονες ακμές, τριγωνικά εμπρός φώτα LED, κεκλιμένη οροφή και τροχούς τοποθετημένους στα άκρα του αμαξώματος. Η sport αίσθηση που αποπνέει αναμένεται να καλύψει το... κενό από την απουσία τρίθυρης έκδοσης.



ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

Χωρίς να αυξηθεί το συνολικό μήκος του Ibiza, το μεταξόνιο έχει μεγαλώσει κατά 95 mm, φθάνοντας τα 2,56 m. Αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερους χώρους για τους πίσω επιβάτες, οι οποίοι θα μετακινηθούν πιο άνετα εντός και – κυρίως – εκτός πόλης. Το μεγαλύτερο πλάτος επιτρέπει την τοποθέτηση φαρδύτερων καθισμάτων. Με όγκο στα 355 lt, ο χώρος αποσκευών είναι από τους κορυφαίους στην κατηγορία.



ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Αποτελεί ευχάριστη έκπληξη για τη Seat και τους φίλους της το γεγονός ότι το Ibiza γίνεται το πρώτο σουπερμίνι του Ομίλου Volkswagen που κάνει χρήση της νέας πλατφόρμας MQB A0. Ως εκ τούτου, το Ibiza κερδίζει σε ποιότητα κύλισης, άνεση και οδική συμπεριφορά. Η στρεπτική ακαμψία είναι κατά 30% υψηλότερη από το προηγούμενο Ibiza. Στην ίδια πλατφόρμα θα βασίζονται και τα επόμενα Polo, Fabia.



ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

Με εύρος κυβισμού από 1.000 έως 1.600 cc, οι κινητήρες του νέου Ibiza προσφέρουν πολλές επιλογές για διαφορετικές ανάγκες. Βασικό σύνολο βενζίνης είναι ο 1.0 TSI με τρεις κυλίνδρους και ισχύ 95 ή 115 PS. Στα τέλη του 2017 θα προστεθεί ο νέος 1.5 TSI, απόδοσης 150 ίππων. Στην πλευρά των diesel, ο 1.6 TDI θα προσφέρεται σε εκδόσεις με 80, 95 και 115 ίππους. Θα κυκλοφορήσει και Ibiza με φυσικό αέριο και τον 1.0 TSI των 90 ίππων. Οι κινητήρες μέχρι 95 PS θα συνδυάζονται με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ οι πιο ισχυροί με σύνολο 6 σχέσεων (διαθέσιμο προαιρετικά θα είναι και το 7τάχυτο DSG).

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Το νέο Ibiza θα πωλείται σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού (πλην της κορυφαίας Cupra): Reference, Style, FR (με sport εμφάνιση και στήσιμο), XCellence (με έμφαση στην άνεση και τον εξοπλισμό συνδεσιμότητας). Οι δύο τελευταίες θα έχουν και ανάλογη τιμή. Ο εξοπλισμός συνδεσιμότητας περιλαμβάνει νέο σύστημα Full Link με οθόνη 8 ιντσών που υποστηρίζει τα πρωτόκολλα Apple Car Play, Android Auto και Mirror Link. Στην τεχνολογική λίστα υποβοήθησης του οδηγού περιλαμβάνονται ρυθμιζόμενο cruise control, σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Traffic Jam Assist, κάμερα οπισθοπορείας, hill hold control κ.α. Το προαιρετικό ηχοσύστημα της BeatsAudio περιλαμβάνει 7 ηχεία και οκτακάναλος ενισχυτής 300W.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...