Το νέο crossover της Opel έτοιμο για την πρεμιέρα

Αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη του Crossland X, αντικαταστάτη του Meriva

  • -
  • -

Θέμα λίγων ημερών είναι η παρουσίαση μέσω διαδικτύου του νέου crossover της Opel. Ο Πρόεδρος της γερμανικής μάρκας, Karl-Thomas Neumann, ανήρτησε στο λογαριασμό του στο twitter μία φωτογραφία του Crossland X, ζητώντας από όλους να συγχρονίσουν τα ρολόγια τους για την αποκάλυψη του αυτοκινήτου.

Διακρίνεται το εμπρός μέρος του crossover, το οποίο θα πάρει τη θέση του Meriva, ενός μικρού πολυμορφικού. Η κίνηση σηματοδοτεί τη στροφή της Opel προς τα crossover/SUV, τα οποία αυξάνουν συνεχώς το μερίδιό τους στην Ευρώπη (άνω του 27% πλέον), «κανιβαλίζοντας» κατηγορίες όπως τα MPV. Η μάσκα παραπέμπει σε αυτή του ανανεωμένου Mokka X, ενώ η εμπρός ποδιά και τα πλαστικά προστατευτικά τονίζουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Το Crossland X θα κάνει πρεμιέρα για το κοινό τον Μάρτιο στη Γενεύη, όμως το GOCAR θα το δει λίγες ημέρες νωρίτερα σε παρουσίαση στη Σόφια.

Το νέο crossover της Opel βασίζεται σε πλατφόρμα της Peugeot-Citroen (αυτή του 2008), καθώς αποτελεί ένα μέρος της στρατηγικής συνεργασίας της General Motors με το γαλλικό όμιλο. Το εργοστάσιο συναρμολόγησης του Crossland X θα είναι αυτό της Opel στη Σαραγόσα, ενώ από τις Peugeot-Citroen θα δανείζεται κινητήρες και συστήματα μετάδοσης.

Διαβάστε ΕΔΩ για το μεγαλύτερο Grandland X, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσης εντός του 2017.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...