Ετοιμάζεται το Volkswagen Up! GTi με 115 PS

Σε 12 μήνες θα κυκλοφορήσει η κορυφαία εκδοχή του μικρού γερμανικού αυτοκινήτου με τη σπορ διάσταση

  • -
  • -

Η πιο γρήγορη και εστιασμένη έκδοση του μικρού Up! είναι στα σκαριά, με την πρωτότυπη εκδοχή του να βρίσκεται ήδη στο δρόμο για δοκιμές. Όπως και το βρετανικό AutoExpress υποστηρίζει, η Volkswagen έχει προχωρήσει σημαντικά στη δημιουργία του Up! GTi και μάλιστα είχε την ευκαιρία να βρεθεί και πίσω από το τιμόνι του κατά την εξέλιξή του στη Ν. Αφρική.

Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν θετικές με τον συντάκτη να αναφέρει πιο συγκεκριμένα: «Η Volkswagen έδωσε στο μικρότερο μοντέλο της αίσθηση ενός μεγάλου GTi. Όπως και το Golf GTi έτσι και το Up! έχει αυτή τη χημεία του γρήγορου αλλά και του καθημερινού αυτοκινήτου. Η πρώτη μας οδηγική επαφή αφήνει πολλές υποσχέσεις, με αξιόλογες επιδόσεις, την αίσθηση GTi και εξαιρετική ποιότητα. Είναι κρίμα όμως ου θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά μέχρι να κυκλοφορήσει».

Το πιο ισχυρό αυτοκίνητο πόλης φοράει τον 3κύλινδρο 1.000άρη τούρμπο κινητήρα, με αυξημένη σχέση συμπίεσης και υψηλότερη πίεση στο τούρμπο. Η απόδοση φτάνει τους 115 ίππους και η ροπή τα 200 Nm, με τα πρώτα 100 km/h να έρχονται σε 8,8 sec. Για τη μετάδοση που περνάει στους εμπρός τροχούς φροντίζει ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων, ενώ είναι άγνωστο ακόμα αν θα υπάρξει και αυτόματο.

Αισθητικά το Volkswagen Up! GTi θα διακρίνεται για τη μικρή αεροτομή στο πίσω μέρος, τις μεγαλύτερα και πιο ορατή εξάτμισή του και τους νέους τροχούς μεγαλύτερων διαστάσεων. Στο εσωτερικό το τιμόνι και ο επιλογέας θα είναι πιο σπορ, ενώ την αίσθηση αυτή θα ενισχύουν και οι μαύρες πινελιές στο ταμπλό.

Αν σας ακούγεται συναρπαστικό και θα θέλατε να το κάνετε δικό σας θα πρέπει να περιμένετε άλλους 12 μήνες μέχρι το Volkswagen Up! GTi να κυκλοφορήσει στην αγορά. Σε σχέση με τις αδελφές εταιρείες Seat και Skoda, μένει άγνωστο ακόμα αν θα προχωρήσουν στη δημιουργία αντίστοιχων εκδόσεων των Mii και Citigo αντίστοιχα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...