Ανανεωμένο SEAT Leon Cupra με 300 ίππους

Η έκδοση ST έρχεται με σύστημα τετρακίνησης

  • -
  • -

Οι φήμες ήθελαν το ανανεωμένο Leon Cupra να έχει μεγαλύτερη ιπποδύναμη. Τελικά η ισπανική εταιρεία ικανοποίησε αυτό που οι περισσότεροι περιμέναμε με την κορυφαία έκδοση να μετράει 300 ίππους κάτω από το καπό, δηλαδή 10 ίππους παραπάνω από το απερχόμενο μοντέλο. Οι μηχανικοί της SEAT κράτησαν τον 2λιτρο TSI κινητήρα, αλλά η ροπή του αυξήθηκε στα 380 Nm (+30 Nm από την προηγούμενη γενιά) και ο οδηγός θα την έχει στη διάθεσή του από τις 1.800 μέχρι τα 5.500 rpm. Το σημαντικότερο νέο έρχεται για την έκδοση ST, η οποία θα μπορεί να εξοπλιστεί με το σύστημα τετρακίνησης της SEAT, 4Drive και με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG.

Σχεδιαστικά, οι αλλαγές είναι πολύ περιορισμένες και ακριβώς ότι περιμένουμε στην ισχυρή έκδοση που ακούει στο όνομα Cupra. Πιο συγκεκριμένα, οι μεγαλύτεροι τροχοί, τα πιο δυνατά φρένα και οι σπορ αναρτήσεις κάνουν το μικρομεσαίο ισπανικό μοντέλο να ξεχωρίζει από τις απλές εκδόσεις. Η SEAT δεν έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες από το εσωτερικό του, αλλά αναμένεται να έχει μία οθόνη αφής 8 ιντσών στη κεντρική κονσόλα. Εκτός από το σύστημα πολυμέσων που θα διαθέτει, το οποίο προσφέρει όλες τις τελευταίες δυνατότητες σύνδεσης με smartphone, το Leon Cupra facelift θα διαθέτει και όλα τα νέα συστήματα ασφαλείας, όπως είναι το Lane Assist, Traffic Jam Assist, Pedestrian Protection και το Adaptive Cruise Control, το οποίο προσαρμόζει την ταχύτητα που του έχει θέσει ανάλογα με τα προπορευόμενα οχήματα. Επίσης, το σύστημα DCC (Dynamic Chassis Control) και η ειδική υποβοήθηση του τιμονιού υπόσχεται καλύτερη οδική συμπεριφορά, ενώ το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό έρχεται στον στάνταρ εξοπλισμό.

Τέσσερις εξατμίσεις και 300 ίπποι για το Seat Ateca

Η SEAT θα ξεκινήσει τις παραδόσεις του ανανεωμένου Leon Cupra τον Φεβρουάριο 2017 και όπως αντιλαμβάνεστε η ακριβότερη έκδοση θα είναι το Leon Cupra ST DSG 4Drive.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...