Γρήγορο Peugeot αντίπαλος του Focus RS

Υβριδικό, τούρμπο, με απόδοση που θα αγγίζει τους 400 ίππους και μετάδοση στους τέσσερις τροχούς

  • -
  • -

Χαράς ευαγγέλια για τους γαλλόφιλους αφού η Peugeot ακούγεται ότι ετοιμάζει μια πολύ γρήγορη έκδοση που θα κοιτά στα μάτια και γιατί όχι και από πιο ψηλά το Ford Focus RS. Σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε στο Autocar το αφεντικό της Peugeot Jean-Philippe Imparato, τόνισε ότι ένα hot hatch ακόμα πιο ψηλά στην γκάμα τους είναι στα πιθανά πλάνα τους, αφού θέλουν να καλύψουν το κενό που θα δημιουργήσει η απουσία του RCZ.

«Υπάρχει χώρος για κάτι. Δεν έχω τη λύση αλλά είμαι κοντά. Έχουμε έντονη εμπλοκή στα μηχανοκίνητα σπορ όπως το Dakar και δεν θέλουμε να χάσουμε αυτό το χώρο από τα αυτοκίνητά μας. Δεν νομίζω ότι θα εξελίξουμε τον αντικαταστάτη RCZ. Σε κάθε κατηγορία 308 και 208 έχουμε κάτι εντυπωσιακό σε επίπεδο επιδόσεων.  Οι πιθανότητες είναι υπέρ μιας πολύ άγριας έκδοσης του 308» δήλωσε.

Σε μια προσπάθεια να αποκρυπτογραφήσουμε τους παραπάνω γρίφους θα λέγαμε ότι είναι πιθανό να δούμε μια έκδοση δρόμου του 308 R Hybrid concept. Αξιοποιώντας τη γνώση στα υβριδικά, με βάση τον 1.6 τούρμπο και τη συνεργασία δύο ηλεκτρικών μοτέρ το «θηρίο» αναμένεται να αποδίδει περίπου 400 ίππους και να ξεπεράσει ακόμα και τα κορυφαία σε ισχύ hot hatch όπως η Mercedes-AMG A 45, το Audi RS3 Sportback και φυσικά το Ford Focus RS.

 


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...