Πολυδιάστατο το νέο Renault Megane Estate

Αυτή είναι η πρακτική πλευρά του κομψού Megane που ξεκινά την εμπορική του πορεία

  • -
  • -

Η Renault υποστηρίζει ότι με αυτή τη station wagon έκδοση του Megane προσφέρει κορυφαίους χώρους στο εσωτερικό, αλλά και σπορ αίσθηση με την GT εκδοχή του μοντέλου. Ο όγκος του χώρου αποσκευών με τις πίσω θέσεις σε κανονική θέση φτάνει πλέον τα 580 λίτρα, από τα 434 λίτρα της προηγούμενης γενιάς.

Πλούσιες είναι οι επιλογές στους κινητήρες, με τέσσερις diesel να είναι διαθέσιμοι, με απόδοση από 90 έως 130 ίππους. Παράλληλα υπάρχουν δύο ακόμα εκδοχές βενζίνης TCe με 100 και 130 ίππους αντίστοιχα. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ η έκδοση dCi με τους 110 ίππους προσφέρεται και με διπλού συμπλέκτη 6άρι, ενώ η TCe βενζίνης των 130 ίππων συνδυάζεται με 7άρι διπλού συμπλέκτη.

Η κορυφαία έκδοση Megane Estate GT διακρίνεται για τους φουσκωμένους θόλους με τους μεγάλους τροχούς 18 ιντσών, τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και στο εσωτερικό για τα σπορ καθίσματα με τις μπλε ραφές αντίθεσης, λεπτομέρεια που συναντάμε και στο τιμόνι. Επιπλέον, όπως και η «απλή» έκδοση του Megane έτσι και η Estate GT διαθέτει το σύστημα τετραδιεύθυνσης 4Control.

Το Renault Megane Estate GT συνδυάζεται με δύο κινητήρες, ένα βενζίνης 1,6 λίτρων με απόδοση 205 ίππων και 280 Nm ροπής, με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις. Το άλλο μοτέρ είναι diesel με δύο τούρμπο και απόδοση 165 ίππων και 380 Nm ροπής και σε αυτή την περίπτωση το κιβώτιο είναι επίσης διπλού συμπλέκτη, αλλά με έξι σχέσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...