Η Seat ετοιμάζει το Ateca Cupra για το Παρίσι

Τη γρήγορη εκδοχή του μικρού crossover ετοιμάζει η ισπανική φίρμα

  • -
  • -

Με το Seat Ateca να βρίσκεται προ των πυλών, τα ρεπορτάζ του βρετανικού AutoExpress θέλουν τη ισπανική εταιρεία να ετοιμάζει την γρήγορη εκδοχή του Cupra, την οποία αναμένεται να παρουσιάσει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού τον Οκτώβριο.

Φυσικά θα διακρίνεται για την πιο επιθετική του εμφάνιση, με χαμηλότερους προφυλακτήρες, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, διπλές εξατμίσεις πίσω και διακριτικά αεροδυναμικά βοηθήματα στα πρότυπα των μοντέλων Cupra. Μια ιδέα από το πώς μπορεί να μοιάζει το Ateca Cupra όταν θα κυκλοφορήσει μπορείτε να πάρετε από την ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα που δημιούργησε ο ανεξάρτητος σχεδιαστής X-Tomi.

Επιπλέον, αναμένεται να έχει χαμηλότερη και με πιο σπορ ρύθμιση ανάρτηση, η οποία θα ρυθμίζεται και ηλεκτρονικά με το πάτημα ενός button από το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Ανάλογα θα βελτιώνεται και η αίσθηση του συστήματος διεύθυνσης και η απόκριση του κινητήρα στο πάτημα του δεξιού πεντάλ.

Κάτω από το καπό λογικά θα βρίσκεται ο τούρμπο 2λιτρος TFSI κινητήρας με απόδοση που θα αγγίζει τους 300 ίππους και θα χαρίζει εντυπωσιακές επιδόσεις στο μικρό crossover της Seat, με το Ateca να επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε περίπου έξι δευτερόλεπτα, με τη μετάδοση της κίνησης λογικά να περνά και στους τέσσερις τροχούς.

Ωστόσο, είναι νωρίς ακόμα για να δούμε «πραγματικό» το Ateca Cupra αφού η Seat δεν έχει κάνει επίσημα ανακοίνωση και αυτό που αναμένεται να παρουσιάσει στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού είναι μια πρωτότυπη εκδοχή της συγκεκριμένης γρήγορης έκδοσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...