Πρεμιέρα για το πρώτο SUV της Seat

Το Ateca, το πρώτο SUV της Seat, έλαμψε στον εκθεσιακό χώρο της εταιρείας στη Γενεύη

  • -
  • -

Το πρώτο SUV της Seat είναι γεγονός. Το όνομα αυτού Ateca, εμπνευσμένο από τη γεωγραφία της Ισπανία. Πρόκειται για μια περιοχή έξω από τη Σαραγόσα με λίγους κατοίκους, αλλά αρκετή ομορφιά. Λίγη από αυτή ήρε και το Ateca, το οποίο ακολουθεί ήπιες γραμμές, με καθαρά σχήματα, αναγνωρίσιμα στοιχεία της μάρκας, που το καθιστούν συνολικά επιβλητικό.

Βασίζεται στη γνωστή πλατφόρμα MQB, έχοντας κοινό αποτύπωμα με το αδελφό Leon. Το μήκος του είναι 4,36 m, το πλάτος του 1,85 m, το ύψος 1,6 m, με το μεταξόνιο να είναι 2,64 m. Στην έκδοση με τη μετάδοση της κίνησης εμπρός ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 510 λίτρα.

Σε επίπεδο τεχνολογία ασφάλειας διαθέτει μια πλειάδα ηλεκτρονικών βοηθημάτων για αποφυγή σύγκρουσης σε κίνηση, αυτόματο φρενάρισμα ανάγκης, ανίχνευση «τυφλών» σημείων στο πλάι του αυτοκινήτου, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας και κάμερες με κάλυψη από πάνω.

Πλούσια είναι η γκάμα των κινητήρων του, με βασικό τον μικρό 3κύλινδρο τούρμπο βενζίνης 1.0 TSI με 115 ίππους και 200 Nm ροπής, ο οποίος συνεργάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων. Πιο πάνω υπάρχει, ο 4κύλινδρος 1.4 TSI 150 ίππων και 250 Nm ροπής, με σύστημα απενεργοποίησης των κυλίνδρων (ACT) για περισσότερη οικονομία καυσίμου και μειωμένους ρύπους. Σε αυτή την έκδοση υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και αυτόματου διπλού συμπλέκτη DSG. Επιπλέον, διατίθεται σε δυο εκδόσεις με κίνηση εμπρός, αλλά και στους τέσσερις τροχούς.

Όσον αφορά τους diesel, βασικός είναι ο 1.6 TDI με 115 ίππους και 250 Nm ροπής. Ο μεγαλύτερος 2.0 TDI διατίθεται στην έκδοση με τους 150 ίππους ως χειροκίνητο ή αυτόματο DSG, με κίνηση εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς, ενώ η κορυφαία έκδοση 2.0 TDI αποδίδει 190 ίππους και 400 Nm ροπής και προσφέρεται αποκλειστικά ως τετρακίνητη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...