Αυτή είναι η νέα Mercedes-AMG C63 (S) Cabriolet

Παγκόσμια πρεμιέρα για την ισχυρότερη «ανοιχτή» C-Class

  • -
  • -

Στο Σαλόνι της Νέας Υόρκης αποφάσισε η Mercedes-Benz να αποκαλύψει επίσημα πλέον τη νέα C63 AMG Cabriolet, η οποία υπόσχεται υψηλές επιδόσεις, προηγμένη σε τεχνολογίες και σε ένα κομψό «περιτύλιγμα». Αρκετές ήταν οι διαρροές τους προηγούμενους μήνες σχετικά με το επερχόμενο μοντέλο, κάτι που δεν απείχαν από την πραγματικότητα. Η ισχυρή C-Class Cabriolet εφοδιάζεται με τον γνώριμο 4λιτρο biturbo V8 κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 475 ίππους και 650 Nm ροπής. Επίσης, προσφέρεται και σε έκδοση S με την απόδοση να σκαρφαλώνει στους 510 ίππους και 700 Nm ροπής.

Όσον αφορά στις επιδόσεις, το δυνατό μοτέρ σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων, η «ανοιχτή» Γερμανίδα μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία 0-100 km/h σε 4,1 sec, ενώ η έκδοση C63 S είναι κατά 0,1 sec πιο γρήγορη. Η τελική ταχύτητα σταματάει ηλεκτρονικά στην τιμή των 250 km/h, ωστόσο στην ισχυρότερη έκδοση η τιμή αυξάνεται φτάνοντας τα 300 km/h.

Στο σχεδιαστικό κομμάτι, δεν διαφέρει από τον κλειστό της αδερφό εκτός από την οροφή, όπου υπάρχει η ηλεκτρονικά ανοιγόμενη υφασμάτινη οροφή.  Η C63 Cabriolet πατάει επάνω σε 18 ιντσών ζάντες αλουμινίου, ενώ η S έχει στον στάνταρ εξοπλισμό 19 ιντσών. Αν κάποιος επιθυμεί μεγαλύτερους τροχούς, τότε ο προαιρετικός κατάλογος διαθέτει 20 ιντσών ζάντες σε μαύρη ματ απόχρωση. Μία σημαντική διαφορά ανάμεσα στις δύο εκδόσεις είναι ότι στη C63 συναντάμε μηχανικό διαφορικό μπλοκέ, ενώ στην C63 S ηλεκτρονικό. Η τελευταία έρχεται και με την επιπλέον ηλεκτρονική επιλογή «RACE», ενώ η  απλή έκδοση μόνο με «Comfort», «Sport» και «Sport+».

Η νέα Mercedes-AMG C63 (S) Cabriolet θα ξεκινήσει να πωλείται το φθινόπωρο 2016.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...