Νέα Mercedes-Benz GLC Coupe (+video)

Η γερμανική εταιρεία επεκτείνει τη γκάμα των SUV-Crossover μοντέλων της

  • -
  • -

H Mercedes-Benz είχε στόχο την επέκταση της SUV-Crossover γκάμα της, γι’αυτό και η γερμανική φίρμα προχώρησε στην αποκάλυψη της νέας GLC Coupe στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Ουσιαστικά αποτελεί την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου μοντέλου, που είχε παρουσιαστεί πριν από ένα χρόνο και σκοπός του είναι να αντιμετωπίσει τα premium μοντέλα της κατηγορίας, όπως είναι η BMW X4, Porsche Macan και Jaguar F-Pace.

H νέα GLC Coupe βασίζεται προφανώς στην αδερφή του GLC, ενώ μιμείται τις σχεδιαστικές γραμμές της μεγαλύτερής του, GLE Coupe. Όσον αφορά τις διαστάσεις, η coupe έκδοση είναι κατά 74mm πιο μακριά και 39mm πιο χαμηλή σε σχέση με την απλή έκδοση, ενώ φέρει το ίδιο μεταξόνιο (2,87 m). Παρά το μήκος των 4,73 m του μοντέλου, ο χώρος της καμπίνας δεν έχει διαφορά σε σχέση με την GLC, με τους αναπόφευκτους περιορισμούς, που θα αντιμετωπίζουν τα… κεφάλια των πίσω επιβατών. Επίσης, ο χώρος αποσκευών μειώθηκε κατά 59 λίτρα, φτάνοντας συνολικά τα 491, ενώ εκτοξεύεται στα 1.205 λίτρα όταν τα πίσω καθίσματα αναδιπλωθούν.

Η νέα GLC Coupe εξοπλίζεται στάνταρ με σπορ ανάρτηση, η οποία περιλαμβάνει 5 διαφορετικές χαρτογραφήσεις: ECO, COMFORT, SPORT, SPORT+ και INDIVIDUAL, ενώ το τιμόνι έχει πιο άμεση απόκριση σε σχέση με την απλή GLC. Επίσης διατίθεται προαιρετικά και το νέο σύστημα DYNAMIC BODY CONTROL και το AIR BODY CONTROL. Κάτω από το καπό, για τους υποψήφιους αγοραστές της Ευρώπης, υπάρχουν τόσο βενζίνης όσο και diesel σύνολα. Η GLC 220d εφοδιάζεται με το 4κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα των 170 ίππων, ενώ η έκδοση GLC 250d 4MATIC αποδίδει 204 ίππους. Από την άλλη, ο 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας GLC 250 4MATIC αγγίζει τους 211 ίππους και η υβριδική έκδοση 350e 4MATIC συνδυάζει το 2λιτρο μοτέρ με έναν ηλεκτροκινητήρα φτάνοντας τη ονομαστική απόδοση των 320 ίππους. Τέλος, στην κορυφή των επιδόσεων βρίσκονται οι εκδόσεις 43 AMG και 63 AMG, με την τελευταία να αποδίδει 510 ίππους από τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...