Αποκαλύφθηκε η Mercedes-Benz GLC (VIDEO)

Η GLC αποτελεί τον αντικαταστάτη της GLK και ο ανταγωνισμός της είναι τα Q5, X3, XC60 και Evoque

  • -
  • -

Η νέα Mercedes-Benz GLC υιοθετεί ένα πιο στρογγυλεμένο αμάξωμα σε σχέση με την GLK, την οποία αντικαθιστά, ενώ θα αποτελεί το entry-level SUV μοντέλο για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Το εσωτερικό του έχει πολλά χαρακτηριστικά από τη νέα C-Class με μοντέρνα σχεδίαση, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί υψηλής ποιότητας υλικών. Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει η 7 (ή 8,4) ιντσών οθόνη με το τελευταίας γενιάς infotainment σύστημα και στον προαιρετικό εξοπλισμό διατίθενται διαφόρων ειδών δέρματα και υλικά για την επένδυση του σαλονιού και πανοραμική οροφή.

Μιας και η GLC έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο από την GLK, αυτό συνεπάγεται και μεγαλύτερο χώρο για τους πίσω επιβάτες τόσο για τα πόδια τους, όσο και για το άνοιγμα των πίσω θυρών. Όσον αφορά στο χώρο αποσκευών, η χωρητικότητά του μπορεί να φτάσει έως και τα 1.600 λίτρα. Ακόμα, το συνολικό βάρος του μοντέλου έχει μειωθεί κατά 80 κιλά σε σχέση με τον προκάτοχό του, χάρη στα νέα «έξυπνα» υλικά που χρησιμοποιήθηκαν.

Τα μηχανικά σύνολα με τα οποία θα εφοδιάζεται η νέα GLC είναι οι εξής:

-GLC 220 d 4MATIC με 170 ίππους και 400 Nm ροπής
-GLC250 d 4MATIC με 204 ίππους και 500 Nm ροπής
-GLC 250 4MATIC με 211 ίππους και 350 Nm ροπής

Τέλος, θα προσφέρεται και στην έκδοση GLC 350 e 4MATIC plug-in hybrid, η οποία συνδυάζει έναν κινητήρα 211 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 116 ίππων, επιτρέποντας στο νέο SUV να επιταχύνει από στάση και να φτάνει τα 100 km/h σε μόλις 5,9 sec. Η τελική ταχύτητά του είναι 235 km/h και μπορεί να ταξιδέψει αμιγώς ηλεκτρικά για περίπου 34 km/h.

Στα σχέδια της Mercedes-Benz δεν πρόκειται να λείπουν και οι AMG εκδόσεις. Έτσι, πληροφορίες θέλουν να παρουσιάζονται σε περίπου ένα χρόνο οι GLC 450 AMG Sport και GLC63 AMG. Η τελευταία αναμένεται να εφοδιάζεται με τον 4λιτρο V8 κινητήρα του C63 AMG με απόδοση που θα φτάνει τα 476 PS και 650 Nm ροπής. Η GLC 450 AMG Sport πρόκειται να αποτελεί μία πιο συντηρητική AMG (όσο αυτό μπορεί να γίνει), στην οποία κάτω από καπό θα βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος 3λιτρος V6 κινητήρας απόδοσης 367 PS και 520 Nm ροπής. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...