Peugeot Fractal concept στη Φρανκφούρτη

Πιστή στη συνήθειά της να εντυπωσιάζει το κοινό των διεθνών εκθέσεων με τα φουτουριστικά της concept, η Peugeot παρουσιάζει στη Φρανκφούρτη ένα ηλεκτρικό coupe- cabrio που πολύ θα θέλαμε να μπει στην παραγωγή

  • -
  • -

Αισθητική, δύναμη και ήχος είναι τα στοιχεία που υπόσχονται να προσφέρουν στον οδηγό και τους επιβάτες του Fractal concept μία μοναδική εμπειρία. Το πρωτότυπο που ετοίμασε η Peugeot για την Έκθεση της Φρανκφούρτης είναι εντυπωσιακό σε εμφάνιση, κόμπακτ σε διαστάσεις (μικρότερο από το 208) και ηλεκτρικό. Σύμφωνα με τους Γάλλους, το φουτουριστικό Fractal αποτελεί την καινούργια μετουσίωση του PEUGEOT i-Cockpit, που στόχο έχει ο οδηγός να εστιάζει στην οδήγηση και να την απολαμβάνει όσο γίνεται περισσότερο.

Το μήκους 3,81 m, 2+2 θέσεων coupe - cabrio κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας σε κάθε άξονα, στέλνουν συνολικά 204 ίππους στους τέσσερις τροχούς του Fractal επιταχύνοντάς το στα 100 km/h από στάση σε μόλις 6,8 sec. Το χαμηλό βάρος των μόλις 1.000 κιλών δεν συμβάλλει μόνο στις εκρηκτικές επιδόσεις, αλλά και στη μεγάλη αυτονομία των 450 km. Η δυνατότητα μεταβολής του ύψους από το έδαφος (από 7 έως 11 cm), επιτρέπει στο Fractal να κινείται με άνεση στην πόλη όπου υπάρχουν ανωμαλίες και σαμαράκια, ή να χαμηλώσει αρκετά στον αυτοκινητόδρομο βελτιώνοντας την αεροδυναμική, με όφελος τόσο στις επιδόσεις όσο και στην αυτονομία της μπαταρίας.



Η οροφή δεν ανοίγει ηλεκτρικά, είναι αφαιρούμενη. Αν όμως στο χέρι σου φοράς το ρολόι Gear S της Samsung, μπορείς να ανοίξεις τις πόρτες από μακριά, με τηλεχειρισμό. Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η ατμόσφαιρα της καμπίνας. Ο πίνακας οργάνων αποτελείται από ψηφιακή οθόνη με ολογραφική απεικόνιση υψηλής ευκρίνειας, ενώ το μικρό σε διάμετρο τιμόνι αντί για κλασικούς διακόπτες διαθέτει δύο ενσωματωμένες επιφάνειες με χειριστήρια αφής, που δίνουν στον οδηγό τη δυνατότητα ελέγχου των διαφόρων λειτουργιών του αυτοκινήτου. Στο κάτω μέρος της κεντρικής κονσόλας, στη θέση του λεβιέ ταχυτήτων υπάρχει μια οθόνη αφής 7,7 ιντσών από όπου ελέγχεται το σύστημα infotainment. Τα υλικά είναι εμπνευσμένα από αίθουσες συναυλιών και στούντιο ηχογράφησης, ενώ 80% των εσωτερικών τμημάτων είναι αποτέλεσμα εκτύπωσης 3D, συμπεριλαμβανόμενων και των ανηχοϊκών επιφανειών που κατευθύνουν τα ηχητικά κύματα. Άλλωστε, μεγάλο βάρος έχει δοθεί στην απόδοση του ηχοσυστήματος που διαθέτει μεταξύ άλλων και sub woofers τοποθετημένα στην πλάτη κάθε καθίσματος για ιδανική διασπορά του ήχου.

Η Peugeot λέει πως το Fractal είναι απλά ένα concept. Ωστόσο, πολύ θα θέλαμε εκτός των στοιχείων του i-Cockpit να δούμε και πινελιές της εξωτερικής σχεδίασης να φτάνουν στα μελλοντικά μοντέλα της γαλλικής μάρκας. Φανταστείτε π.χ. το επόμενο 208 να είχε αυτό το εξωτερικό design…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...