Το νέο Opel Astra λάμπει στη Φρανκφούρτη

Έως και 200 kg ελαφρύτερο, μικρότερο αλλά πιο ευρύχωρο και με νέα γενιά αποδοτικών κινητήρων

  • -
  • -

Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία του μικρομεσαίου Opel ξεκινά επίσημα να γράφεται στην Έκθεση Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης 2015. Η καινούργια γενιά Astra δεν κάνει εκπτώσεις πουθενά. Ενστερνίζεται την σύγχρονη τάση μείωσης βάρους, ενσωματώνει την αφρόκρεμα της μάρκας σε μηχανικά μέρη και ψηφιακές τεχνολογίες και ενσαρκώνει ιδανικά κομψότητα και δυναμισμό με στόχο την κορυφή της κατηγορίας. Ελαφρύτερο 120 – 200 κιλά (αναλόγως την έκδοση) από το προηγούμενο, το νέο μοντέλο υπόσχεται ταχύτερη απόκριση, καλύτερο κράτημα και πολύ πιο άμεση συνολική οδηγική εμπειρία. Σύμφωνα με την Opel, το νέο Astra είναι πιο απολαυστικό στην οδήγηση από ποτέ.

 

Τουρμπάτο

Κάτω από το καπό κάθε νέου Astra βρίσκεται κάποιος από τους φρέσκους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες ECOTEC βενζίνης ή CDTI diesel της Opel. Στη βάση από πλευράς ισχύος συναντάμε τον 1.6 CDTI με απόδοση 95 hp, ενώ βασικός βενζινοκινητήρας είναι ο 3-κύλινδρος 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo των 105 hp. Σε πετρέλαιο υπάρχουν ακόμη δύο εκδοχές του 1.6 CDTI, με 110 και 136 ίππους. Το αστέρι στη γκάμα όμως είναι ο ολοκαίνουργιος 1.4 ECOTEC Turbo που θα είναι διαθέσιμος με 125 και 150 ίππους. Με τεχνολογία Start/Stop και 6άρι μηχανικό κιβώτιο, η κατανάλωσή του στο μικτό κύκλο κυμαίνεται στα 4,9 lt / 100 km (114 g/km CO2) πετυχαίνοντας εντυπωσιακή βελτίωση 11% συγκριτικά με τον προηγούμενο 1.400άρη Turbo των 140 hp.

 

Μικρότερο αλλά μεγαλύτερο

Το Astra δεν δείχνει μόνο… αλλά είναι μικρότερο. Με μήκος 4,37 m και ύψος 1,46 m είναι σχεδόν πέντε εκατοστά κοντύτερο και 2,6 εκατοστά πιο χαμηλό από τον προκάτοχό του. Μικρότερο εξωτερικά, αλλά μεγαλύτερο εσωτερικά παρά το μεταξόνιο που έχει μειωθεί κατά δύο εκατοστά. Χάρη και στα νέας σχεδίασης καθίσματα, οι πίσω επιβάτες απολαμβάνουν 35 mm περισσότερο χώρο για τα πόδια.

Σχεδιαστικά, η καμπίνα του νέου Astra λανσάρει μία εντελώς νέα προσέγγιση της Opel με κυρίαρχα χαρακτηριστικά τις καθαρές φόρμες, τον μειωμένο αριθμό διακοπτών και τη μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα, από όπου ελέγχεται και η νέα γενιά του συστήματος IntelliLink infotainment που είναι συμβατή με Android Auto και Apple CarPlay. Με την ενσωμάτωση τους, οι χρήστες μπορούν μεταξύ άλλων να έχουν πρόσβαση σε χάρτες, στην ανάγνωση μηνυμάτων και σε πρόσθετες εφαρμογές όπως Stitcher, Podcast, Spotify, Umano, κλπ.

 

Premium τεχνολογίες

Το Astra λανσάρει τη νέα υπηρεσία προσωπικής συνδεσιμότητας και εξυπηρέτησης Opel OnStar. Οδηγοί και επιβάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στην OnStar 24 ώρες τη μέρα, 365 ημέρες το χρόνο, ανεξάρτητα αν χρειάζονται οδική βοήθεια ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία. Επιπλέον, με το Opel OnStar το νέο Astra λειτουργεί και σαν 4G/LTE Wi-Fi hotspot, επιτρέποντας τη σύνδεση μέχρι 7 συσκευών. Το IntelliLux LED είναι όμως η απόλυτη καινοτομία στα συστήματα ασφάλειας του νέου Astra. Το πατενταρισμένο σύστημα full-LED matrix light της Opel προσφέρει οδήγηση με μεγάλη σκάλα φώτων που δεν ‘τυφλώνει’ τους άλλους οδηγούς. Εκτός από τις τεχνολογίες Opel OnStar και IntelliLux LED, το νέο Astra εξοπλίζεται με μία σειρά συστημάτων ασφάλειας, άνεσης και υποστήριξης όπως το Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης καιτο Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας με Προειδοποίηση  Αλλαγής Λωρίδας Οχήματος μαζί με τηνΈνδειξη Απόστασης Προπορευόμενου Οχήματος και το Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης μεΦρενάρισμα Επικείμενης Σύγκρουσης. Το Cruise control με περιοριστή ταχύτητας διασφαλίζει την τήρηση της ταχύτητας εντός επιτρεπόμενων ορίων, το Advanced Park Assist αυξάνει την άνεση και μπορεί να παρκάρει αυτόματα το αυτοκίνητο με το πάτημα ενός μπουτόν και η κάμερα οπισθοπορείας ενεργοποιείται με την επιλογή της όπισθεν.

Δείτε εδώ το Opel Astra Sports Tourer

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...