6o Alfisti Track Day: Value for money weekend

Θα μπορούσε να ήταν ακόμα μια… εκδρομή σε πίστα, αν δεν ήταν το πιο συμφέρον σαββατοκύριακο για τους φίλους της Alfa Romeo και όχι!

  • -
  • -

Πέρα από το πόσο όμορφα είναι το να βρίσκεσαι με τους φίλους σου, με το αγαπημένο αντικείμενο του πόθου σου (βλέπε Alfa Romeo), σε μια ελεύθερη πίστα χωρίς περιορισμούς, υπάρχουν και άλλα πιο πρακτικά και προσγειωμένα θέματα, όπως ας πούμε το… οικονομικό.

Και εδώ απερίφραστα πρέπει να σας αναφέρουμε ότι η ετήσια σύναξη του Alfisti Club στη πίστα των Σερρών, είναι με διαφορά όχι μόνο η πιο αναλογικά οικονομικότερη πρόταση που γίνεται στους φίλους του αυτοκινήτου γενικότερα, αλλά και ότι καλύτερο συμβαίνει στο χώρο του αυτοκινήτου, αυτές τις δύσκολες μέρες. Θα πρέπει λοιπόν να χειροκροτήσουμε τέτοιες προσπάθειες.

 

Οικονομοτεχνικά

Και πρώτα από όλα το καθαρό οικονομικό μέρος, γιατί τα 80 ευρώ που ζήτησε το Club για τρεις ολόκληρες μέρες ελεύθερης πίστας μαζί με κριτές, χρονομέτρηση και αλλαγή ελαστικών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

Μάλιστα θα πρέπει να τονίσουμε ότι όσοι τελικά έφτασαν στη πίστα των Σερρών με τη νέα άσφαλτο (αλλά με τη απρόσμενη λακκούβα στην έξοδο της τελευταίας στροφής πριν την ευθεία) είχαν την ευκαιρία, αλλά και τη χαρά να οδηγήσουν σε όλη τη πίστα και όχι να κάνουν «σλάλομ» ανάμεσα σε αχυρόμπαλες! Κάτι που συνήθως συμβαίνει στη πίστα των Μεγάρων, που με τη δικαιολογία της μείωσης της μέσης ταχύτητας αφαιρούν όλη τη χαρά της οδήγησης. Αντίθετα σε αυτό το Παρασκευο-Σαββατο-Κύριακο δεν υπήρξε οποιοσδήποτε περιορισμός πέρα από το κράνος και όσοι τελικά έφτασαν στις Σέρρες το ευχαριστήθηκαν, παρά τη σχετικά λίγη βροχή που μας τίμησε το Σάββατο. Γιατί την Κυριακή μετά την υποδειγματική πρωινή ομίχλη (που πάντα κλασικά κάνει τη παρουσία της), τελικά μείναμε με το… φανελάκι! Σε αυτό το ελάχιστο ποσό της συμμετοχής βέβαια θα πρέπει να προσθέσετε ακόμα 200 ευρώ για την μεταφορά του αυτοκινήτου (που και αυτή είναι μια πολύ συμφέρουσα τιμή), ακόμα 100 ευρώ για το υπερπολυτελές Elpida Resort (αυτό και αν ήταν ευκαιρία) και μαζί με όλα τα παρελκόμενα, όπως ακόμα μια τετράδα ελαστικών (που δεν την γλυτώνετε) φτάνουμε κοντά στα 700 ευρώ με τα απαραίτητα μπιφτεκάκια και τις… τηγανιές! Ένα ποσό που μπορεί να φαίνεται σαν ένα ακριβό τριήμερο και ένα ακριβό παιχνίδι, αλλά που όμως δεν παύει να είναι ο φτηνότερος τρόπος (με διαφορά) για τρεις μέρες στη πίστα των Σερρών.

 

Συμμετοχές

Όσο για τις συμμετοχές, αυτές ήταν πολύ περισσότερες από όσες θα περίμενε κανείς στις δύσκολες μέρες που περνούμε, ξεπερνώντας τις ογδόντα. Ένα σημαντικό νούμερο στο οποίο θα πρέπει να προσθέσουμε και την φιλική συμμετοχή των Βουλγάρων, οι οποίοι πάντα εμφανίζονται και που αυτή τα φορά ξεπέρασαν τους δέκα.

Για το επίπεδο των συμμετοχών τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι εκτός από τους συνήθεις ύποπτους, οι οποίοι πάντα δίνουν το παρόν, το πιο σημαντικό σε αυτές τις διοργανώσεις είναι η εμφάνιση των απλών φίλων που εμφανίζονται με το ιδιωτικό τους καθημερινό αυτοκίνητο για να πάρουν την εμπειρία. Άλλωστε ποτέ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι διοργανώσεις αυτές απευθύνονται στους καθημερινούς οδηγούς και όχι στους αγωνιζόμενους!

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...