Συνεργασία Opel (GM) & Peugeot - Citroen (PSA)

Πληροφορίες για τα επόμενα Corsa, 208, C3, Zafira, Meriva, C3 Picasso και 3008

  • -
  • -

Σε ειδική συνάντηση που έγινε στο Maison de l'Automobile στις Βρυξέλες στις 25 Ιανουαρίου 2013 οριστικοποιήθηκαν οι τομείς συνεργασίας των General Motors (Opel) και PSA (Peugeot & Citroen). Οι τελικές συμφωνίες αφορούν τόσο τις προμήθειες όσο και την από κοινού ανάπτυξη νέων μοντέλων. Πιο συγκεκριμένα, σε επίπεδο μοντέλων συμφωνήθηκαν τα εξής:

 

Επιπλέον, GM και PSA πρόκειται να διευρύνουν περαιτέρω τη συμμαχία τους στην ανάπτυξη νέων projects, καθώς και στην εξέλιξη μιας νέας γενιάς μικρών και αποδοτικών τρικύλινδρων βενζινοκινητήρων βασισμένων στους νέους κινητήρες των Peugeot - Citroen.

Αυτά τουλάχιστον “απορρέουν” από όσα ανακοινώνονται στο επίσημο δελτίο τύπου που ακολουθεί:

 

Παγκόσμια Στρατηγική Συμμαχία μεταξύ GM & PSA Peugeot-Citroën

Ο SteveGirsky, Αντιπρόεδρος της GM, και ο PhilippeVarin, Πρόεδρος Δ.Σ. της PSA Peugeot-Citroën, απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια συνάντησης που διοργανώθηκε στο Maisondel'Automobile στις Βρυξέλες.

 

Με την ευκαιρία της συνάντησης, συζητήθηκε λεπτομερώς η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής συμμαχίας των δύο εταίρων η οποία ανακοινώθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 2012.

 

Όπως δήλωσαν εκπρόσωποι των δύο Γκρουπ στις 20 Δεκεμβρίου, 2012, υπογράφηκαν οι τελικές συμφωνίες ως προς τις προμήθειες, τη διακίνηση και την ανάπτυξη κοινών αυτοκινητιστικών projects σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα.

 

Ισορροπία στην ανάπτυξη κοινών προϊόντων

Έχει γίνει ομοιόμορφη κατανομή καθηκόντων και ευθυνών στα προγράμματα κοινής προϊοντικής ανάπτυξης, ώστε αμφότεροι να απολαμβάνουν μέγιστα πλεονεκτήματα από τη συνεργασία:

  • Το πολυχρηστικό όχημα C της Opel/Vauxhall, το crossoverutilityvehicle κατηγορίας C της Peugeot και τα πολυχρηστικά μοντέλα της B κατηγορίας και των δύο εταίρων θα βασιστούν σε πλατφόρμες της  PSA Peugeot-Citroën.
  • Η GM θα ηγηθεί της εξέλιξης πολυχρηστικών οχημάτων Β και για τα δύο Γκρουπ. 
  • Την ανανεωμένη πλατφόρμα οχημάτων Β χαμηλών ρύπων, που σχεδιάστηκε για την επόμενη γενιά των μοντέλων Opel/Vauxhall και PSA Peugeot-Citroën εντός και εκτός Ευρώπης θα εξελίξουν από κοινού οι δύο εταίροι.

 

Κοινοπραξία προμηθειών στην Ευρώπη

Οι δύο εταιρίες υπέγραψαν επίσης οριστική συμφωνία σε σχέση με τις Προμήθειες. Έχουν ήδη ληφθεί όλες οι σχετικές ρυθμιστικές εγκρίσεις και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες της κοινοπραξίας (“JPO”). Στο μεταβατικό στάδιο, μέχρι την έναρξη της JPO θα διοριστεί εκτελεστικό στέλεχος της GM, ως υπεύθυνο υλοποίησης και δημιουργίας δομών στην κοινοπραξία προμηθειών. Μετά από ένα χρόνο το μέγιστο, ο Υπεύθυνος υλοποίησης θα αντικατασταθεί από τον Αντιπρόεδρο Προμηθειών και τον Αναπληρωτή Αντιπρόεδρο Προμηθειών – ένας από κάθε εταιρία με εναλλαγή καθηκόντων.

 

Περαιτέρω Παγκόσμιες Πρωτοβουλίες

Η GM και η PSA Peugeot-Citroën επιβεβαίωσαν επίσης την πρόθεσή τους να αναπτύξουν νέα παγκόσμια project για να διευρύνουν τη συμμαχία τους και να εκμεταλλευτούν νέες ευκαιρίες. Στο πλαίσιο αυτό, διερευνούν προοπτικές σε αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Λατινική Αμερική και η Ρωσία, περιοχές υψηλής προτεραιότητας και για τα δύο Γκρουπ.

Επιπλέον, τα δύο Γκρουπ στοχεύουν να εξελίξουν από κοινού μία νέα γενιά μικρών, αποδοτικών, υψηλών επιδόσεων τρικύλινδρων βενζινοκινητήρων από τη σειρά μικρών βενζινοκινητήρων ΕΒ της PSA Peugeot-Citroën.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...