Οικονομικοί εισαγγελείς για τα ΙΚΤΕΟ

Έρευνα για την εισφορά 10% επί των εσόδων

  • -
  • -

Αναλαμβάνουν δράση οι Οικονομικοί Εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, οι οποίοι θα διενεργήσουν έρευνα για να διαπιστώσουν αν οι ιδιοκτήτες των ΙΚΤΕΟ καταβάλουν ως οφείλουν το 10% των εσόδων τους στο Ελληνικό Δημόσιο. Αφορμή για την παρέμβαση των εισαγγελέων στάθηκε δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας στο οποίο αναφέρεται ότι δεν καταβάλλεται η θεσμοθετημένη εισφορά από τους ιδιοκτήτες των 160 ιδιωτικών ΚΤΕΟ. Σημειωτέον ότι το 10% των εσόδων από τα ιδιωτικά ΚΤΕΟπρέπει να αποδίδεται ανά ημερολογιακό τρίμηνο, βάση της κατάστασης στην οποία θα πρέπει να αναγράφονται τα ελεγχθέντα οχήματα και αναλυτικά τα αποδιδόμενα ποσά. Αντίγραφο των παραστατικών κατατίθεται επίσης και στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου (ΔΑΧΜ - Δνση Ασφάλειας Χερσαίων Μεταφορών), οι οποίες ελέγχουν αν τα αποδιδόμενα ποσά αντιστοιχούν στους ελέγχους και βάση των δηλωμένων τιμοκαταλόγων οφείλουν να ειδοποιήσουν τις φορολογικές αρχές αν τα ποσά υπέρ του Δημοσίου έχουν αποδοθεί από τους οφειλέτες.

Κι αυτό είναι η κορυφή του παγόβουνου καθώς τα ΙΚΤΕΟ οφείλουν επίσης να εισπράττουν παράβολο για τους εκπρόθεσμους τεχνικούς ελέγχους. Το παράβολο ακυρώνεται και φυλάσσεται στο αρχείο του ΚΤΕΟ. Τα ποσά που εισπράττονται πλέον ανάλογα την κατηγορία οχήματος και την καθυστέρηση ελέγχου είναι:

1. 17€ για τα ΙΧΕ και 22,5€ για τα ΦΙΧ, όταν ο έλεγχος είναι εκπρόθεσμος έως 30 ημέρες. 
2. 35,5€ για τα ΙΧΕ και 45€ για τα ΦΙΧ, από 30 ημέρες έως 6 μήνες.
3. 69,5€ για τα ΙΧΕ και 91€ για τα ΦΙΧ, πέραν των 6 μηνών.

Θα πρέπει οι Οικονομικοί Εισαγγελείς να ελέγξουν αν όντων εισπράττονται και φυσικά αποδίδονται τα συγκεκριμένα παράβολα ή μπαίνουν στις τσέπες επιτήδειων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...