11ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις: Άκεφο

Πραγματοποιήθηκε και αυτό είναι που ίσως μετρά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Τώρα το αν θα το θυμόμαστε, αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

  • -
  • -

Το 11o Ιστορικό Ακρόπολις ήταν αρχικά προγραμματισμένο για τις αρχές του καλοκαιριού που πέρασε, αλλά έπεσε πάνω στις εκλογές και αναβλήθηκε με αποτέλεσμα όλοι να πιστέψουν ότι δεν θα γινόταν. Τελικά όμως διεξήχθη, αν και κουτσουρεμένο σε δύο μέρες. Ήταν και πακέτο τρείς αγώνες σε έναν και έτσι σώθηκε η κατάσταση. Και regularity και sporting σε άσφαλτο και χώμα και πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλι, ήρθαν και έδεσαν οι συμμετοχές. Παρά όμως το χαμηλότερο παράβολο, στο κόστος δεν συμπεριλαμβάνονταν το ξενοδοχείο, γιατί;

Στο αγώνα του regularity είχαν εγγραφεί πενήντα οκτώ αυτοκίνητα και ακόμα σαράντα ήταν οι συμμετοχές στη κατηγορία sporting με τον «Ιαβέρη» να κάνει πρώτη εμφάνιση (αν και για λίγο) και με δύο Lancia 037 να μας έρχονται από την Ιταλία.

Για την ιστορία και μόνο, μιας και πρέπει να δικαιολογήσουμε τα βουνά και τα φαράγγια που διανύσαμε να αναφέρουμε ότι το Σάββατο οι ειδικές του ασφάλτινου αγώνα ήταν οι πολλοί γνωστές και όμορφες Μπράλος, Χάνι Ζαγκανά και Παύλιανη που πραγματοποιήθηκαν δύο φορές. Χιλιοπαιγμένες αλλά όμορφες, αν και στα μέτρα των πιο γρήγορων αυτοκινήτων. Οι χωμάτινες της Κυριακής ήταν και αυτές γνωστές, όπως η Καριά, η Ελάτια και η Τιθορέα, που και αυτές ζητούν ίππους, και πραγματοποιήθηκαν εις διπλούν.

Θεατές δεν υπήρχαν, η οργάνωση διεκπεραιώθηκε σε καλά επίπεδα, αλλά απουσίαζε το κέφι.  Όλοι έβαλαν το επαγγελματικό τους χαμόγελο, οι οδηγοί και αυτοί προσπάθησαν να είναι όσο πιο «cool» μπορούσαν, αλλά όπως είπαμε απουσίαζε το κέφι. Τα αυτοκίνητα ήταν λίγα στο regularity και στο sporting ακόμα πιο λίγα, με προετοιμασία της τελευταίας στιγμής.

Στον αγώνα του regularity νικητές ήταν οι Ιάσωνας Φωτόπουλος με τον Αριστοτέλη Γεωργίου συνοδηγό και ακολούθησαν οι Καρούμπας και Μάρκου με τους Αντωνόπουλο και Καλίτση στη τρίτη θέση. Στη κατηγορία sporting φυσικό ήταν η νίκη να πάει στην 037 του «Skeggia» και «Pedro» με τους Graziano και Zumelli με Porsche στη δεύτερη θέση. Πρώτοι Έλληνες στη τρίτη θέση οι Μανδρούκας και Τσάδαρης με Porsche 911RSR.

Έτσι για την ιστορία και μόνο, χωρίς κέφι.

Διάβασε τα πάντα για το 11ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις:



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...