Η Lancia 037 ξαναζεί! (video)

Δεν είναι fake news, αλλά πραγματικότητα! Λίαν συντόμως θα παρουσιαστεί η σύγχρονη εκδοχή του ιταλικού θρύλου

  • -
  • -

Η Lancia 037 σχεδιάστηκε για να κερδίσει στις ειδικές διαδρομές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η έκδοση παραγωγής, γνωστή και ως Stradale, αποτελεί πλέον ένα κλασσικό και σπάνιο μοντέλο. Σήμερα, η Kimera Automobili γνωστοποίησε ότι σύντομα θα παρουσιάσει ένα restomod της θρυλικής 037, του τελευταίου πισωκίνητου μοντέλου που κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο κατασκευαστών στο WRC. Για όσους δεν γνωρίζουν, η Kimera Automobili είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες ανακατασκευών στην Ιταλία, η οποία μάλιστα ειδικεύεται στα μοντέλα της Lancia.



Η αναβίωση της 037 είναι τελείως διαφορετικό project. Ουσιαστικά, ο ιταλικός οίκος ακολουθεί το παράδειγμα της Amos Automobili με τη Delta Futurista. Θα είναι ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, το οποίο θα διατηρεί τη σχεδίαση και τη φιλοσοφία του αρχικού μοντέλου. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ανάμεσα στα ονόματα των μηχανικών που θα εργαστούν επάνω στο εγχείρημα είναι και αυτό του Claudio Lompbardi! Του ανθρώπου που μαζί με τον Sergio Limone θεωρούνται πνευματικοί πατέρες της 037. Η σύγχρονη εκδοχή αναμένεται να είναι 4κύλινδρη, δίλιτρη, με τούρμπο και κομπρέσορα όπως η αρχική 037, αλλά με την ισχύ να αγγίζει τους 550 ίππους. Αν συνυπολογίσουμε το βάρος της που θα αγγίζει μόλις τα 950 kg, εύκολα καταλαβαίνουμε ότι θα πρόκειται για έναν εκρηκτικό συνδυασμό. Ειδικά από τη στιγμή που η ισχύς του κινητήρα θα περνάει στο δρόμο από τους πίσω τροχούς. Μάλιστα, θα είναι διαθέσιμη με χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ για όσους περισσότερο σκληροπυρηνικούς θα προσφέρεται και με σειριακό!



Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, η 037 της Kimera θα παραχθεί σε περιορισμένα κομμάτια. Συγκεκριμένα, μόλις 37 κομμάτια της EVO37 (όπως θα αποκαλείται) θα κατασκευαστούν συνολικά, ενώ επιπλέον δέκα θα κατασκευαστούν στη συνέχεια, τα οποία θα ξεχωρίζουν από το σύστημα μετάδοσης της κίνησης σε όλους τους τροχούς! Όσον αφορά το κόστος, φυσικά και δεν θα είναι φθηνή… Η τιμή της θα γίνει γνωστή στις 22 Μαΐου, όταν και θα παρουσιαστεί επίσημα το μοντέλο, αλλά υπολογίζεται ότι θα ξεπερνάει τα 500.000 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...