Μουσείο Skoda: 117 χρόνια ιστορίας για να δεις

Εορταστική επαναλειτουργία στις 26 Νοεμβρίου 2012 για το ανανεωμένο μουσείο μιας από τις παλαιότερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο

  • -
  • -
quote

"Η Skoda είναι μία από τις παλαιότερες και πιο πλούσια σε παράδοση αυτοκινητοβιομηχανία στο κόσμο. Είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας. Όταν επιθυμείς να ξεπεράσεις τον ανταγωνισμό σου, θα πρέπει να ρίχνεις ματιές και στο παρελθόν σου τακτικά. Αυτό ακριβώς κάνουμε, με το νέο μουσείο στην ιστορική του τοποθεσία, με εντυπωσιακό τρόπο. Είναι προσγειωμένο και απλά έξυπνο, με άλλα λόγια, είναι Skoda".

CEO της SKODA Auto, Dr. Winfried Vahland

Να παρουσιάζεις την ιστορία σου, μια ιστορία 117 χρόνων, στο χώρο όπου όλα ξεκίνησαν, δεν είναι δα και μικρό πράγμα. Μάλιστα, η Škoda είναι αυτή τη στιγμή ο μοναδικός κατασκευαστής αυτοκινήτων που έχει το μουσείο του στο πρώτο του εργοστάσιο. Το ανασχεδιασμένο μουσείο της τσέχικης μάρκας στεγάζεται σε ένα από τα αρχικά κτίρια του εργοστασίου, στη λεωφόρο Václava Klementa της πόλης Mladá Boleslav, πολύ κοντά στις κεντρικές εγκαταστάσεις παραγωγής. Ο πλήρως ανακαινισμένος χώρος των περισσότερων από 1.800 τ.μ θα ανοίξει τις πύλες του στις 26 Νοεμβρίου, φωτεινός, μοντέρνος, άνετος και κυρίως φιλικός για τον επισκέπτη. Ενδεικτικό είναι πως, κατά τη διάρκεια του επανασχεδιασμού του μουσείου, ο αρχιτέκτονας Jangled Nerves συμπεριέλαβε και ιστορικά τμήματα από το ίδιο το κτίριο μετατρέποντας έτσι και αυτά σε εκθέματα. Μία σύγχρονη παρουσίαση των κορυφαίων στιγμών από τα 117 χρόνια πορείας της ŠKODA στην αυτοκίνηση, σε ένα παραδοσιακό κτίριο παραγωγής της εταιρείας.

Τρεις θεματικές ενότητες θα περιλαμβάνονται στη νέα συλλογή του μουσείου: "εξέλιξη", "παράδοση" και "παραγωγή", δίνοντας έτσι στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην ιστορία της μάρκας και να γοητευτούν από τα ιστορικά μοντέλα. Πέρα από τα στατικά εκθέματα, οι οπτικοακουστικές παρουσιάσεις και τα διαδραστικά δρώμενα θα μετατρέψουν την επίσκεψη στο μουσείο Skoda σε μία μοναδική εμπειρία. Επιπρόσθετα, ο νέος πολυχώρος "Laurin & Klement hall" προσφέρει 930 τ.μ. για εκδηλώσεις και ειδικές παρουσιάσεις στους επισκέπτες του.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...