«World Car of the Year 2012» το Up!

Κορυφαία διάκριση για το μικρό της VW

  • -
  • -

Την κορυφαία διάκριση World Car of the Year 2012 απέσπασε το μικρό της VW σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της έκθεση της Νέας Υόρκης. Επιτροπή αποτελούμενη από 66 συναδέλφους επέλεξαν το Up! ως το κορυφαίο της χρονιάς και μάλιστα είναι η πρώτη φορά που αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας πήρε την πρωτιά. Οι τρεις φιναλίστ ήταν: BMW Σειρά 3, Porsche 911 και Volkswagen Up!, και τη δεκάδα συμπληρώνουν: Audi A6, Audi Q3, BMW Σειρά 1, Chevrolet Volt / Opel Ampera, Citroën DS5, Ford Focus και Range Rover Evoque.

«Το βραβείο αυτό επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί μας δημιούργησαν ένα αυτοκίνητο δίνοντας έμφαση σε κάθε του λεπτομέρεια. Ένα αυτοκίνητο που θέτει τα στάνταρντ στην κατηγορία του αναφορικά με την ιδανική εκμετάλλευση των χώρων, την ασφάλεια, την οδηγική ευχαρίστηση και την προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσε ο Prof. Dr. Martin Winterkorn, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen AG.

Λίγους μήνες μετά από το επίσημο λανσάρισμα του τον περασμένο Δεκέμβριο, το up!  έχει αποσπάσει αρκετές διακρίσεις μεταξύ των οποίων "iF design award in Gold" του Ινστιτούτου iF Design, «2011 Goldene Lenkrad" (Golden Steering Wheel) στη Γερμανία καθώς και τα βραβεία "Car of the Year", "City Car 2012" και "Safety Award" από το βρετανικό περιοδικό What Car?.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...