Alfa Trofeo (01/04/2012)

  • -
  • -

Ήταν μια καλή μέρα για φίλους, πολλούς φίλους. Περισσότερα από 60 αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν στο καρτοδρόμιο στις Αφίδνες για να διασκεδάσουν και το διασκέδασαν. Ήταν η μέρα του παιδιού, της… υπερστροφής και του καμένου ελαστικού. Τα έλειωσαν και το ευχαριστήθηκαν. Και αυτά στη πολύ χαμηλή συμμετοχή των 40 ευρώ. Άλλωστε οι «αγώνες» αυτοί του Alfa Trofeo αποτελούν την επιτομή του ερασιτέχνη, του ανθρώπου δηλαδή που φτάνει με το καθημερινό του αυτοκίνητο, βάζει αν θέλει τα αγωνιστικά του λάστιχα, φορά το κράνος του και… παραμυθιάζεται. Μην μας παρεξηγήσετε, σε καμία περίπτωση δεν το εννοούμε υποτιμητικά, το αντίθετο μάλιστα! Γιατί οι ταχύτητες μπορεί να είναι χαμηλές (αν και η τούμπα πάντα παραμονεύει), είναι όμως πάντα μια καλή ευκαιρία για να πάρει κανείς μια γερή δόση αδρεναλίνης, μέσα στις παραμέτρους μιας πίστας kart που μπορεί να τυραννούν τα αυτοκίνητα, ιδιαίτερα τα πιο γρήγορα (που δεν μπορούν να βάλουν τα άλογά τους στην άσφαλτο), αλλά που όμως προσφέρει την ένταση του ανταγωνισμού.

Ο καιρός ήταν καλός, ο καφές παγωμένος, οι θεατές αρκετοί, τα αυτοκίνητα όμορφα και οι προσπάθειες των οδηγών εντυπωσιακές, από άκρο σε άκρο. Από την πιο ομαλή οδήγηση που έχουμε δει (και που αυτή είναι η σωστή), μέχρι τις απίστευτες αγριάδες που κατέληγαν να κοιτούν ανάποδα τον δρόμο.

Τα Alfa Romeo κάθε τύπου, είχαν την τιμητική τους, αλλά δεν έλειψαν τα Escort, μια Alpine Renault, οι ειδικές κατασκευές και τα κλασικά.

Τα παιδεία έπαιξαν και το ευχαριστήθηκαν. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...