Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για οδήγηση – Στην πρώτη 5άδα η Ελλάδα

Η έρευνα του οργανισμού Global Positioning Specialists απέδειξε στη γλώσσα των αριθμών σε ποιες χώρες παγκοσμίως είναι προτιμότερο να αποφύγει κανείς την οδήγηση…

  • -
  • -

Ο ερευνητικός οργανισμός Global Positioning Specialists δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας του για τις πιο επικίνδυνες στην οδήγηση χώρες στον κόσμο. Η έρευνα της GPS βασίστηκε ουσιαστικά σε τρεις τομείς: Στην εγκληματικότητα (π.χ. κλοπές), στους θανάτους από τροχαία δυστυχήματα και στην ποιότητα-ασφάλεια του οδικού δικτύου.

Πρώτος ο Λίβανος, πέμπτη η Ελλάδα!

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η αξιοπιστία της έρευνας, η GPS ζήτησε και της δόθηκε πρόσβαση, και στα επίσημα εθνικά στατιστικά στοιχεία για κάθε μία εκ των 60 χωρών που έλαβαν μέρος σε αυτήν την αξιολόγηση.

Και σε περίπτωση που αναρωτιέστε γιατί μόνο 60 χώρες σε όλον τον πλανήτη, η απάντηση είναι απλή: Διότι επιλέχθηκε να συμπεριληφθούν στην έρευνα οι χώρες με την υψηλότερη αναλογία κατοίκων/αυτοκίνητο.

Ο Λίβανος λοιπόν, είναι συνολικά η πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο για να οδηγεί κανείς, καθώς εμφανίζει υψηλότατο ποσοστό θανάτων από τροχαία δυστυχήματα (22,6 θάνατοι ανά 100.000 πληθυσμού), εξαιρετικά κακή ποιότητα δρόμων και 179 κλοπές αυτοκινήτων ανά 100.000 πληθυσμού.

Στο Λίβανο επίσης παρατηρείται το εξής παράδοξο φαινόμενο. Ενώ οι αρχές έχουν εγκαταστήσει σχεδόν παντού στους δρόμους κάμερες και ραντάρ, προκειμένου να συμβάλλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, το υψηλότερο πρόστιμο που μπορεί να δεχτεί ένας παραβάτης οδηγός για υπερβολική ταχύτητα ισοδυναμεί, με περίπου… μισό δολάριο.

Η Ουρουγουάη τώρα, φιγουράρει στη δεύτερη συνολικά, κερδίζοντας ωστόσο με το σπαθί της την πρωτιά στις κλοπές 503/100.000 πληθυσμού! Σταθμεύεις δηλαδή και κάνεις το σταυρό σου για να βρεις ξανά το αμάξι σου!

Το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο από το διπλάσιο που εμφανίζουν οι ΗΠΑ και κατά πολύ υψηλότερο των Ιταλών που κατατάσσονται δεύτεροι σε αυτήν την αξιολόγηση, με 295 κλοπές ανά 100.000 πληθυσμού.

Δείτε ακόμα: Οι 10 καλύτεροι δρόμοι του κόσμου - Ένας είναι στην Ελλάδα

Η Κολομβία είναι στην τρίτη θέση, από τη στιγμή που απέσπασε δυο υψηλότατες βαθμολογίες στην αναλογία θανάτων/πληθυσμό (16,8/100.000) και ποιότητας οδικού δικτύου, ενώ στην τέταρτη θέση τοποθετείται η Κόστα Ρίκα, η οποία στις επιμέρους κατηγορίες αξιολόγησης είναι πέμπτη σε κακή ποιότητα οδικού δικτύου, 15η σε θανάτους/πληθυσμό και 20ή στις κλοπές.

Την 5αδα, δυστυχώς συμπληρώνει η χώρα μας, ούσα πέμπτη σε κλοπές (227/100.000 πληθυσμού), 27η σε θανάτους (9,1/100.000) και 26η σε ποιότητα οδικού δικτύου. Στον αντίποδα, οι πιο ασφαλείς χώρες για οδήγηση σύμφωνα με την έρευνα της GPS, είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ελβετία και η Σιγκαπούρη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...