Video: Έκλεψαν BMW και CUPRA μέρα-μεσημέρι μπροστά στην κάμερα!

Θρασύτατοι κλέφτες άρπαξαν μπροστά σε κόσμο μια BMW Σειρά 8, χρησιμοποιώντας ένα επίσης κλεμμένο CUPRA Formentor!

  • -
  • -

Οι κλοπές αυτοκινήτων στην Ελλάδα είναι ένα φαινόμενο που συναντάμε αρκετά συχνά πλέον. Χιλιάδες ιδιοκτήτες χάνουν τα οχήματά τους κάθε χρόνο, ενώ οι κλέφτες προτιμούν και συγκεκριμένα μοντέλα. Ωστόσο, το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό. Πάρα πολλές χώρες το αντιμετωπίζουν, μεταξύ των οποίων και η Ιταλία. Το video παρακάτω έρχεται από το Μπάρι, μια από τις πιο «ενεργές» πόλεις της γειτονικής χώρας σε ό,τι αφορά τις κλοπές αυτοκινήτων, με αρκετά υψηλή εγκληματικότητα και έντονη δραστηριότητα της ιταλικής μαφίας. Οι δράστες «βούτηξαν» μια BMW Σειρά 8, έχοντας ήδη κλέψει ένα CUPRA Formentor!

Το πήραν «σπρωχτό» και εξαφανίστηκαν!

Παρά το γεγονός ότι υπήρχε κόσμος στο σημείο και ένας άνθρωπος με μια κάμερα φώναζε ότι θα φωνάξει την αστυνομία, οι κλέφτες παραβίασαν την BMW Σειρά 8 και την έσπρωξαν με το Formentor. Στη συνέχει απλώς εξαφανίστηκαν, ενώ όπως αναφέρεται από τις ιταλικές αρχές, οι δράστες ακόμη αναζητούνται και δεν έχουν εντοπιστεί. Αν και δεν γνωρίζουμε πώς συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι κλέφτες χρησιμοποιούν ένα διαγνωστικό για να απελευθερώσουν το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και να βγει από τη θέση “P” (Parking), όπως και το ηλεκτρονικό χειρόφρενο. Στη συνέχεια το σπρώχνουν, μέχρι να βρουν μια ασφαλή τοποθεσία.

Δείτε ακόμη: Η συσκευή των 20 € που ανοίγει όλα τα αυτοκίνητα - Τη χρησιμοποιούν οι κλέφτες

Εκεί, αντικαθιστούν τον εγκέφαλο του οχήματος με έναν δικό τους, ήδη παραβιασμένο, για τον οποίο έχουν και τα ανάλογα ασύρματα κλειδιά, στην περίπτωση που μιλάμε για μοντέλο με τεχνολογία keyless. Από εκεί και πέρα η υπόθεση είναι πολύ απλή καθώς το κλεμμένο αυτοκίνητο κινείται κανονικά και έχουν τη δυνατότητα να το πάνε όπου θέλουν και να το «σπάσουν» για ανταλλακτικά ή να παραποιήσουν τους αριθμούς του πλαισίου και να το μεταπωλήσουν ως ένα συνηθισμένο μεταχειρισμένο.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...